Προβληματισμός στη Χαριλάου Τρικούπη λόγω ΑΣΕΠ

Προβληματισμός στη Χαριλάου Τρικούπη λόγω ΑΣΕΠ
Ο Χάρης Καστανίδης Eurokinissi

Δημόσια διαφωνία από Χ.Καστανίδη για την ψήφιση της πρότασης της Ν.Δ αλλά και την συμμετοχή εν ενεργεία στελέχους του ΚΙΝ.ΑΛ.

Εσωτερικό προβληματισμό και διαφοροποιήσεις φαίνεται να προκαλεί στην Χαριλάου Τρικούπη η απόφαση της να ψηφίσει μαζί με την Νέα Δημοκρατία την νέα σύνθεση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού στην οποία μετέχει και εν ενεργεία στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ.

Αντίδραση καταγράφεται εκ μέρους του Χάρη Καστανίδη, που όμως οι πληροφορίες θέλουν ο προβληματισμός για την απόφαση να απασχολεί και άλλα στελέχη. Την διαφωνία του γνωστοποίησε ο βουλευτής δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτηση του ο Χάρης Καστανίδης «κάθε κομματική ηγεσία αποφασίζει ενίοτε ερήμην των συλλογικών οργάνων. Αν η απόφαση συνιστά δραματικό πολιτικό λάθος αξιώνεται σιγή “νομιμοφροσύνης”. Αν κάποιος αντιδράσει στο λάθος που προσβάλλει το κόμμα, αυτός υπονομεύει την ενότητα και την προοπτική του κόμματος». Μάλιστα συμπληρώνει: «Υ.Γ ΑΣΕΠ».

Με δεδομένο ότι ο Χάρης Καστανίδης έχει διαφωνήσει με σειρά επιλογών της Χαριλάου Τρικούπη (όπως για παράδειγμα την θετική ψήφο του ΚΙΝ.ΑΛ στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων)  οι αναφορές του έχουν γενικό χαρακτήρα. Αφορούν τόσο τον τρόπο λήψης των αποφάσεων όπως και την αξίωση της ηγεσίας του κόμματος να μη υπάρχουν δημόσιες διαφοροποιήσεις και παρεκκλίσεις.

Να θυμίσουμε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ υπερψήφισε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση για την νέα διοίκηση της ανεξάρτητης αρχής. Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και έτσι επιτεύχθηκε η αίσθηση της ευρύτερης συναίνεσης ενώ τηρήθηκε ταυτόχρονα η συνταγματική απαίτηση για την υπερψήφιση για τα 3/5 του οργάνου. Την πρόταση καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το Μέρα 25. Ανάμεσα στα μέλη της νέας διοίκησης του ΑΣΕΠ περιλαμβάνεται και ο δικηγόρος Παναγιώτης Καρακατσούλης που είναι εν ενεργεία στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ και μάλιστα αρμόδιος για ζητήματα υπουργείου Εσωτερικών.

Η στάση του ΚΙΝ.ΑΛ προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης τόνισε στην Βουλή απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη ότι  «ποτέ δεν έγιναν μέλη του ΑΣΕΠ εν ενεργεία πολιτικά στελέχη. Τα κάνατε εσείς». Ενώ ερωτηματικά για την στάση του ΚΙΝ.ΑΛ έθεσε και ο Κώστας Ζαχαριάδης, τομεάρχης εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως  «από την αυταρχική και αντιθεσμική κυβέρνηση της ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Ο προβληματισμός αφορά κυρίως το ΚΙΝΑΛ. Ως πότε θα συνεχίσει να βάζει πλάτη στην διαρκή και επίμονη προσπάθεια της κυβέρνησης να κατεδαφίσει τις μεγάλες θεσμικές τομές και κοινωνικές κατακτήσεις της μεταπολίτευσης; Ως πότε θα βάζει πλάτη στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να γκρεμίσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ προώθησε τις περασμένες δεκαετίες». Μάλιστα αναρωτήθηκε αν «συμφωνούν όλοι στο ΚΙΝΑΛ με αυτή την συμπόρευση;».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα