ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

Ο Χάρης Καστανίδης είναι Έλληνας βουλευτής που διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών και Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου. Στις εκλογές του 2009 εξελέγη δεύτερος σε σταυρούς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, πίσω από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Χάρης Καστανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Είναι Πόντιος στην καταγωγή. Έχει σπουδάσει νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στο ποινικό δίκαιο. Στις 12 Φεβρουαρίου 2012 διαγράφηκε από την Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στις 14 Μαρτίου 2012 ανακοίνωσε με τη Λούκα Κατσέλη την ίδρυση του κόμματος 'Κοινωνική Συμφωνία'. Στις 7 Ιανουαρίου 2015 εντάχθηκε στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Έχει διατελέσει : Υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου το 1985-1986, Υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου το 1988-1989, Υφυπουργός Εσωτερικών το 1994-1996 στην τελευταία κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, Υπουργός Μεταφορών στην πρώτη κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη από τον Ιανουάριο του 1996 έως το Σεπτέμβριο του 1997, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη, Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης από τον Ιούλιο του 2003 ως τον Μάρτιο του 2004, Υπουργός Δικαιοσύνης από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011, Υπουργός Εσωτερικών από τον Ιούνη ως τον Νοέμβρη 2011.

ΠΑΣΟΚ: Αναθεωρεί τη θετική ψήφο για παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, μετά τις καταγγελίες Ανδρουλάκη

ΠΑΣΟΚ: Αναθεωρεί τη θετική ψήφο για παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, μετά τις καταγγελίες Ανδρουλάκη

Ψηφίσαμε άστοχα επισήμανε στην Βουλή ο Χάρης Καστανίδης που ζήτησε κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει στην ΕΥΠ παρακολουθήσεις δίχως να ενημερώνεται η ΑΔΑΕ.

Ο Χάρης Καστανίδης στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Καστανίδης: "Υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε την πολιτική αυτονομία του χώρου μας"

Για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που θα χρειαστεί να δώσει μια μεγάλη πολιτική και μορφωτική μάχη, μίλησε ο Χάρης Καστανίδης στο 3ο Συνέδριο του κόμματος.

Ο βουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Χάρης Καστανίδης εύχεται "καλή τύχη" σε Ανδρουλάκη-Παπανδρέου

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ευχαρίστησε τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό του, ευχήθηκε στους συνυποψηφίους του, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για καλή συνέχεια της παράταξης.

Ψήφισε ο Χάρης Καστανίδης

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ο Χάρης Καστανίδης - "Οι πολίτες κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης"

Ο Χάρης Καστανίδης βρέθηκε στο Ε’ Διαμέρισμα της Δημοτικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη και ψήφισε για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Στιγμιότυπο από το debate για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής

ΚΙΝΑΛ: Η ρητορική της επιστροφής είναι πανηγύρι λέξεων χωρίς προοπτική για τη χώρα

Χρήσιμη ήταν η χαμηλότονη τηλεμαχία, καθώς υπηρέτησε κυρίως τις ανάγκες της εσωκομματικής συγκυρίας. Όμως τίποτε ενδιαφέρον για τις απαιτήσεις της νέας εποχής δεν εισέφεραν οι υποψήφιοι αρχηγοί.

Όσα έγιναν στο debate των πέντε

Debate ΚΙΝΑΛ: Άνοστο δείπνο για πέντε με "υπερπατριώτη" Λοβέρδο και παράλληλους μονολόγους

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Καστανίδης και ο Παύλος Χρηστίδης διασταύρωσαν τα "ξίφη" τους στο debate από το οποίο έλειπε ο Γιώργος Παπανδρέου. Τα highlights, οι κόντρες και οι στιγμές μιας άνευρης, "πράσινης" βραδιάς.

Ο Χάρης Καστανίδης

Καστανίδης: Δεν είναι δυνατόν ο σκληρός πυρήνας του κράτους να έχει τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού

Ο Χάρης Καστανίδης εντόπισε τα αίτια της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης στο γεγονός ότι ομάδες όπως τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις έχουν "φτωχές" επιδόσεις.

Χάρης Καστανίδης

Καστανίδης: "Έχει μεγάλη σημασία να αναδείξουμε ξανά τις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού"

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό των Ιωαννίνων, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι είναι ανάγκη να αναδειχθούν εκ νέου οι ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Χάρης Καστανίδης

Χάρης Καστανίδης: Η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να συνοδεύεται από ιδέες, αξίες και προτάσεις

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης μιλά στο NEWS 24/7 για τους στόχους του για την επόμενη μέρα του κόμματος, την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ανάγκη να ξεκαθαριστεί "τι σημαίνει να είναι κανείς σοσιαλδημοκράτης το 2021".

Ο Χάρης Καστανίδης

Καστανίδης: Η δημοκρατική παράταξη πρέπει να ξαναβρεθεί στο τιμόνι της διακυβέρνησης

Ο Χάρης Καστανίδης μίλησε για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ και το όραμά του για την επόμενη μέρα. Τι είπε για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για πιθανή συνεργασία με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΑΛ: Κατατέθηκαν αυτοπροσώπως οι έξι υποψηφιότητες - Ξεκινά η "μάχη" για την ηγεσία

ΚΙΝΑΛ: Κατατέθηκαν αυτοπροσώπως οι έξι υποψηφιότητες - Ξεκινά η "μάχη" για την ηγεσία

Οι υποψηφιότητες των έξι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ κατατέθηκαν επισήμως, αυτοπροσώπως από τους υποψήφιους και η ΕΔΕΚΑΠ στη συνεδρίασής της πρόκειται να δώσει τη σχετική πιστοποίηση.

Στου ΠΑ.ΣΟ.Κ. την ολόμαυρη ράχη...

Στου ΠΑ.ΣΟ.Κ. την ολόμαυρη ράχη...

Στη Χαριλάου Τρικούπη, δεν έχουν αντιληφθεί ότι θα είχε περισσότερη αξία μια ουσιαστικότερη παρουσία τους στα πολιτικά πράματα του τόπου, παρά η περιφορά ενός κόμματος-κειμηλίου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δεν δίνουν το "δαχτυλίδι" στον Γιώργο

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δεν δίνουν το "δαχτυλίδι" στον Γιώργο

Αν ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θέλει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής θα πρέπει να την διεκδικήσει στις εκλογές του Δεκέμβρη λένε οι υποψήφιοι. Αναμένονται οι αποφάσεις του πρώην πρωθυπουργού.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Γιώργος Παπανδρέου ζητά να αποσυρθούν οι βασικοί υποψήφιοι για να κατέβει ο ίδιος

Συνομιλίες με τους υποψήφιους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, έχει ο Γιώργος Παπανδρέου, με στόχο να κατέβει ως μοναδικός υποψήφιος, συμβολίζοντας την ενότητα. Δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο Ανδρουλάκης, Καστανίδης και Λοβέρδος.

Την αποχώρησή της από την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, για λόγους υγείας,ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά

Εκλογές ΚΙΝ.ΑΛ: Οι νέες ισορροπίες μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά

Ποια είναι τα δεδομένα για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής και τι αναμένεται να συμβεί μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά, για λόγους υγείας, από την διεκδίκηση της ηγεσίας

Εικόνα από την ΚΕ του ΚΙΝΑΛ

Κ.Ε ΚΙΝΑΛ: Το στίγμα των 4 υποψηφίων

"Γεννηματά ή διάσπαση" το δίλημμα που θέτει η σημερινή ηγεσία. Αντι-σύριζα λογική από τον Λοβέρδο, αποφεύγει τις σαφείς απαντήσεις ο Ανδρουλάκης, "δεν πάμε με την Δεξιά" ξεκαθαρίζει ο Καστανίδης.

Ο βουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης

Χάρης Καστανίδης: Σοσιαλδημοκρατία ενάντια στον νέο-φιλελευθερισμό

Ο Χάρης Καστανίδης καθιστά σαφές ότι αντιλαμβάνεται την σοσιαλδημοκρατία ως ένα πολιτικό ρεύμα που πρωτίστως αντιτίθεται στον νέο-φιλελεύθερισμό.Τι σημαίνει η υποψηφίοτητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης

Πώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ελέγξει μέσω ΑΣΕΠ τις προσλήψεις στο Δημόσιο για το "προεκλογικό" έτος 2022

Τι προβλέπει διάταξη που αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα;Θα είναι επόμενος πρόεδρος του ΑΣΕΠ ο Θ. Παπαϊώαννου, συμμαθητής του υπ. Εσωτερικών Μάκη Βορίδη; Τι απαντά ο Υπουργός στο NEWS 24/7 και πώς σχολιάζουν το θέμα οι βουλευτές Κώστας Ζαχαριάδης και Χάρης Καστανίδης.