Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης. Δείτε Live Εικόνα

Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης. Δείτε Live Εικόνα
Στιγμιότυπο από το 9ο Athens Pride στο Σύνταγμα, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013. Πρόκειται για μια εκδήλωση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΔ (λεσβιακών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και διαφυλικών) ατόμων που διοργανώνεται επί δέκα χρόνια στη χώρα μας, αλλά που στα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης και τις ΗΠΑ μετράει δεκαετίες. Τη στήριξή τους στο 9ο Athens Pride εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και η Δράση. Το Athens Pride 2013 έχει καταρτίσει έναν μακρύ κατάλογο με αιτήματα για τη νομική κατοχύρωση βασικών δικαιωμάτων όσον αφορά στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου -κάτι που οφείλει να παρέχει σε όλα τα μέλη της κάθε δημοκρατική κοινωνία. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ένα νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει τριγμούς στην κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και στις σχέσεις Μαξίμου-εκκλησίας παίρνει το δρόμο της ολομέλειας (vid)

Μετά από σειρά παλινωδιών, συζητήσεις επί συζητήσεων και πολλές αντιδράσεις το νέο Σύμφωνο Συμβίωσης πήρε το δρόμο της ψήφισης στη Βουλή. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία.

Οι ΑΝΕΛ έχουν τοποθετηθεί αρνητικά στο νομοσχέδιο, ενώ και στα έδρανα της αντιπολίτευσης έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων να ερίζουν για την “σωτηρία” του νομοσχεδίου που διαφορετικά δεν θα περνούσε μόνο με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ από τις επιτροπές. Τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση μοιάζει να κρατά μια στάση αναμονής, με τρεις στους τέσσερις μέχρι πρότινος υποψηφίους να κρίνουν θετικά την αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών.

Δείτε live εικόνα από τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου:

Τροπολογία διακοπή δίκης

Τροπολογία δικαστική

 

Τροπολογία πτωχευτικός κώδικας

 

Αντιδράσεις όμως υπήρχαν και από την Εκκλησία. Η συνεδρίας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει ότι εμμένει στην απόφαση της της 17ης Οκτωβρίου 2013, όταν ασχολήθηκε αναλυτικά με τον θεσμό της οικογενείας στο πλαίσιο της σύγχρονης κρίσης, την οποία απόφαση επικαιροποίησε η ΔΙΣ στη Συνεδρία της 19ης Ιουνίου 2015.

Σύμφωνα με αυτή, οι εναλλακτικές μορφές οικογένειας συνιστούν εκτροπές του οικογενειακού θεσμού. Μάλιστα οι αντιδράσεις ορισμένων εκ των ιερωμένων άγγιζαν και τα όρια του μίσους και του ρατσισμού με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο να κηρύσσει διήμερο πένθος με αφορμή το εν λόγω νομοσχέδιο και να προτρέπει τους πιστούς να φτύνουν τους ομοφυλόφιλους όπου τους συναντούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα