Πυρ ομαδόν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για συνταγματική αναθεώρηση

Πυρ ομαδόν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για συνταγματική αναθεώρηση
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις».(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν στην ανακοίνωση της επιτροπής που θα διεξάγει πανεθνικό διάλογο πριν την έναρξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση της κυβέρνησης να ορίσει επιτροπή, που θα αναλάβει τη διεξαγωγή μιας πλατιάς, ανοιχτής διαδικασίας διαλόγου σε εθνική κλίμακα για την συνταγματική αναθεώρηση.

“Το Σύνταγμα της χώρας έχει ανάγκη από ριζική αναθεώρηση. Οι διαδικασίες της αναθεώρησης ξεκινούν και ολοκληρώνονται στη Βουλή. 

Αντί γι’ αυτό, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε μια επιτροπή χωρίς καμία θεσμική υπόσταση και κύρος.  Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν τεχνάσματα αποπροσανατολισμού και μεθοδεύσεις, που στόχο έχουν να καλύψουν τα μεγάλα προβλήματα που οξύνονται κάτω από το κλίμα της κυβερνητικής κατάρρευσης”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Γεννηματά: Φθηνά show

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά επεσήμανε: «Δεν διστάζει να κομματικοποιήσει και αυτήν την κορυφαία διαδικασία της Δημοκρατίας μας. Αγνοεί επιδεικτικά και προκλητικά τις συνταγματικά προβλεπόμενες διατάξεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που ουσιαστικά στέλνει στις καλένδες. Οι προβλεπόμενες διαδικασίες είναι πολύ συγκεκριμένες και δεσμευτικές. Ας αφήσουν τα φθηνά «show» και ας έρθουν στη Βουλή, με χειροπιαστές προτάσεις κι όχι άλλα ιδεολογήματα».

Επίσης, κάλεσε τη Βουλή να αναλάβει τον διάλογο με την κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα, σημειώνοντας: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει συγκεκριμένες απόψεις και θέσεις για το Σύνταγμα. Όταν έρθει η ώρα θα είμαστε εκεί».

Ποτάμι: Κομματική περιοδεύουσα φιέστα

Το Ποτάμι ανακοίνωσε: “Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποφάσισαν, όπως το είχαμε προβλέψει, να μετατρέψουν τη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης σε κομματική περιοδεύουσα φιέστα. Και έτσι λογικό είναι να έχουν ηθοποιοί πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύνθεση της επιτροπής. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ζητά τη βοήθεια ανθρώπων που είχαν δουλέψει και για τη Χούντα, σε επιτροπές για το χουντικό σύνταγμα.

Τελικά θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Με αυτήν την κυβέρνηση, θα τα ζήσουμε όλα. Είναι πραγματικά ασυναγώνιστοι στο να ευτελίζουν όλα τα σημαντικά και να εκθέτουν ακόμη και σοβαρούς ανθρώπους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα