Ραγκούσης: Ακόμη πιο έκθετος ο Μητσοτάκης για την τοποθέτηση Κοντολέοντος στην ηγεσία της ΕΥΠ

Ο Γιάννης Ραγκούσης
Ο Γιάννης Ραγκούσης EUROKINISSI

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως για τη θέση αυτή απαιτείται τουλάχιστον πτυχίο Πανεπιστημίου, προσθέτοντας πως αποκρύπτουν το βιογραφικό του, ενώ αμφισβητεί και την επιστημονική του επάρκεια.

Με νέα δήλωση επανήλθε σήμερα στο ζήτημα του διορισμού Κοντολέοντος στην ηγεσία της ΕΥΠ ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, καθώς, όπως επισημαίνει, "τα νέα ζητήματα που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα της ΕΦΣΥΝ -τόσο για το εργασιακό του παρελθόν όσο και για την επιστημονική του επάρκεια- καθιστούν ακόμη πιο ζοφερή τη συγκεκριμένη υπόθεση".

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γ. Ραγκούση:

ADVERTISING

«Ακόμη πιο έκθετος είναι πλέον ο κ. Μητσοτάκης για την τοποθέτηση του κ. Κοντολέοντος ως επικεφαλής της ΕΥΠ.

Τα νέα ζητήματα που προκύπτουν σήμερα από τη δημοσιογραφική έρευνα της Εφημερίδας των Συντακτών -τόσο για το εργασιακό του παρελθόν όσο και για την επιστημονική του επάρκεια- καθιστούν ακόμη πιο ζοφερή τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Επιπροσθέτως, όμως, υπογραμμίζουμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.

Επειδή, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, «για τον διορισμό στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ απαιτείται η κατοχή τουλάχιστον πτυχίου Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής», η απόκρυψη του αναλυτικού βιογραφικού του κ. Κοντολέοντος δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ο διορισμός ενός υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας υπηρεσιών ασφάλειας ως διοικητή της ΕΥΠ.

Πρωτίστως για λόγους διασφάλισης του εθνικού απορρήτου των κρίσιμων πληροφοριών που συγκεντρώνει και διαχειρίζεται η ΕΥΠ.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποιος είναι ο νέος Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος

Νέος διοικητής της ΕΥΠ ο Π. Κοντολέων - Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ο Αλ. Διακόπουλος

Ο Τσίπρας, ο Ρουμπάτης και η ενημέρωση στον Μητσοτάκη

SHARE:

24Media Network