Ραγκούσης για ψηφιακό πιστοποιητικό: Υγειονομικό σαμποτάζ οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης

Ραγκούσης για ψηφιακό πιστοποιητικό: Υγειονομικό σαμποτάζ οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης
Ο Γιάννης Ραγκούσης Eurokinissi

Δήλωση με την οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε ο Γιάννης Ραγκούσης σχετικά με την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού, χωρίς την γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

“Βαρύτατα εκτεθειμένη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψήφιση της τροπολογίας για τη χρήση του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού στην εστίαση και άλλους χώρους συνάθροισης, χωρίς τη Γνωμοδότηση της Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα”, αναφέρει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως τονίζει ο κ. Ραγκούσης, οι κ.κ. Πιερρακάκης και Γεωργαντάς και η κυβέρνηση στο σύνολό της είναι “υπόλογοι απέναντι σε πολίτες και βουλευτές, καθώς επέλεξαν, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, όχι μόνο να τους παραπλανήσουν απροκάλυπτα, αλλά και να υπονομεύσουν με αυτόν τον τρόπο την αξιοπιστία της καμπάνιας εμβολιασμού”.

Αναλυτικά η δήλωση Ραγκούση

“Βαρύτατα εκτεθειμένη απέναντι στους πολίτες είναι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψήφιση της τροπολογίας για τη χρήση του Πιστοποιητικού Εμβολιασμούστην εστίαση και άλλους χώρους συνάθροισης, χωρίς τη Γνωμοδότηση της Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία επιβεβαιώνει πλήρως τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Με την αριθμ. Πρωτ. 1669/9.7.2021 Γνωμοδότησή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, επαληθεύει πλήρως τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., τόσο ως προς το περιεχόμενο της σχετικής τροπολογίας, για την τήρηση των προβλέψεων του Κανονισμού GDPR για τα “ευαίσθητα” προσωπικά δεδομένα και τις διακρίσεις κατά πολιτών, όσο και ως προς την ψήφιση της διάταξης, χωρίς να περιμένουν τη Γνωμοδότηση της.

Οι κ.κ. Πιερρακάκης-Γεωργαντάς και συνολικά η κυβέρνηση είναι υπόλογοι απέναντι σε πολίτες και βουλευτές, καθώς επέλεξαν, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, όχι μόνο να τους παραπλανήσουν απροκάλυπτα, αλλά και να υπονομεύσουν με αυτόν τον τρόπο την αξιοπιστία της καμπάνιας εμβολιασμού, νομοθετώντας για άλλη μια φορά, ερήμην της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Αυτές οι πρωτοφανείς πολιτικές μεθοδεύσεις, στο ζωτικής σημασίας ζήτημα του εμβολιασμού, είναι που συνιστούν υγειονομικό σαμποτάζ στην κοινή προσπάθεια όλων μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και πολλαπλασιάζουν τις κυβερνητικές ευθύνες”.

Η απάντηση του υπουργείου

Σχετικά με το ερώτημα για την γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφεραν πως από την στιγμή της σύνταξης της διάταξης υπήρξε επικοινωνία με την Αρχή και οι συστάσεις της έχουν ληφθεί υπόψη:

“Από την πρώτη στιγμή της σύνταξης της διάταξης ήμασταν σε επικοινωνία και συνεργασία με την Αρχή. Οι όποιες συστάσεις της γνωμοδότησης έχουν ήδη ληφθεί υπόψη κατά τη σύνταξη της διάταξης, και οι υπόλοιπες που είναι λεπτομερειακού χαρακτήρα θα ενσωματωθούν κατά την έκδοση των ΚΥΑ. Πρόσθετες ενέργειες όπως μελέτη εκτίμησης αντίκτυπου είναι ήδη δρομολογημένες, και θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής”, ανέφεραν οι πηγές του υπουργείου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα