«ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ενάντια στον ΛΑΪΚΙΣΜΟ» – Το νέο βιβλίο του Παύλου Παπαδάτου

«ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ενάντια στον ΛΑΪΚΙΣΜΟ» – Το νέο βιβλίο του Παύλου Παπαδάτου
O συγγραφέας Παύλος Παπαδάτος

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο ξενοδοχείο Divani Caravel, την Τετάρτη 3 Απριλίου και ώρα 6:45 μ.μ. Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν ο τ. υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, η Ντόρα Μπακαγιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης κα.

«ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ενάντια στον ΛΑΪΚΙΣΜΟ» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Παύλου Παπαδάτου. Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη, με το πρώτο να περιλαμβάνει προτάσεις και ιδέες για την έξοδο της χώρας από την κρίση, που όπως έγραψε και ο Κωστής Χατζηδάκης στον πρόλογο του βιβλίου, αποτελούν ‘επανάσταση λογικής’. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει 200 δημοσιευμένα άρθρα του Παύλου Παπαδάτου που αναφέρονται όχι μόνο στους λόγους που μας οδήγησαν στην κρίση αλλά κυρίως αποτελούν προτάσεις για την έξοδο της χώρας από αυτήν.

Το πρόβλημα της χώρας μας, τονίζει ο συγγραφέας, δεν είναι οικονομικό. Είναι καθαρά πολιτικό. Η ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος είναι αυτή που δημιούργησε αλλά και συνεχίζει να συντηρεί την κρίση. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η έλλειψη επενδύσεων, αλλά οι λόγοι που τις εμποδίζουν να γίνονται, όπως επίσης το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η γραφειοκρατία, αλλά το πολιτικό σύστημα που τη δημιούργησε και τη συντηρεί.

Το νέο βιβλίο του Παύλου Παπαδάτου

 

Ο λαϊκισμός είναι αυτός που μας εμπόδισε να δούμε τα μνημόνια ως μία ευκαιρία ανασυγκρότησης του θλιβερού μας κράτους, παρά ως μια μοναδική ευκαιρία για περισσότερο λαϊκισμό.

Το βιβλίο του Παύλου Παπαδάτου έχουν προλογίσει ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ο ακαδημαϊκός Θανάσης Φωκάς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πέτρος Δούκας, ο Θεόδωρος Φέσσας (πρόεδρος ΣΕΒ), η οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου και ο Σταύρος Δήμας.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο ξενοδοχείο Divani Caravel, την Τετάρτη 3 Απριλίου και ώρα 6:45 μ.μ. Θα μιλήσουν ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, η κ.Ντόρα Μπακαγιάννη, ο κ.Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας και η Μαριολένη Νεοφύτου, Πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα