Ρήγας: Η ιστορία με τη διαπλοκή θα αναδειχθεί σε όλο της το μέγεθος

Ρήγας: Η ιστορία με τη διαπλοκή θα αναδειχθεί σε όλο της το μέγεθος
Συνεδρίαση πραγματοποιεί για δεύτερη ημέρα σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

"Υπάρχει και συλλογική ευθύνη των κυβερνήσεων που άφησαν αυτά τα πράγματα την προηγούμενη περίοδο", τόνισε από την Πάτρα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

“Ως κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει από την αρχή, ότι πρέπει να εξαντλήσουμε τα πάντα με ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό, για τη διερεύνηση όλων αυτών που είχαν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια, διότι μετά από μία κρίση δεν μπορεί, όταν έχουν όλα αυτά αναδειχθεί, να μη γίνει η απόλυτη διερεύνησή τους”.

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, για την υπόθεση της Novartis ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα, με αφορμή το 9ο περιφερειακό συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Ρήγας, “η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, διότι αυτή έχει την ευθύνη της διερεύνησης και τα στοιχεία, τα οποία θα δώσει και θα είναι μέσα στο νομικό δίκαιο, είναι αυτά τα οποία θα οδηγήσουν, είτε σε ευθύνες προσωπικές, είτε σε ευθύνες συλλογικές”.

Επίσης, ανέφερε ότι “είναι δεδομένο, πως αυτή η ιστορία με τη διαπλοκή υπήρχε και θα αναδειχθεί σε όλο της το μέγεθος”, προσθέτοντας ότι “υπάρχει και συλλογική ευθύνη των κυβερνήσεων που άφησαν αυτά τα πράγματα την προηγούμενη περίοδο, άρα την πολιτική ευθύνη θα την πάρουν”.

Σχετικά με το περιφερειακό συνέδριο, ο Παναγιώτης Ρήγας είπε: “Είναι μία απόφαση την οποία πήραν η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, ταυτόχρονα με την προσπάθεια που γίνεται για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ώστε να υπάρξει μία διαβούλευση με τον κόσμο και τους παραγωγικούς φορείς, για να διαμορφώσουμε το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας”.

Πρόσθεσε επίσης: “Δώσαμε μεγάλη βάση στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, διότι για μας είναι δεδομένο πως είμαστε πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, και αυτό έχει αποδειχθεί”. Διευκρίνισε: “Αυτό έχει να κάνει και με το θέμα του Μακεδονικού, διότι για μας ήταν μία απόφαση, η οποία οδηγεί και πρέπει να οδηγήσει στη λύση, αφού είναι συνυφασμένη με την ειρηνική συνύπαρξη, και στην οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή […] Δεν κάναμε τίποτα άλλο, από το να συνεχίσουμε τις αποφάσεις οι οποίες είχαν δρομολογηθεί από το 2007”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα