Ρωμανός: “Η ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν η εκπροσώπηση των Τούρκων” – Τη διαγραφή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ρωμανός: “Η ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν η εκπροσώπηση των Τούρκων” – Τη διαγραφή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Νίκος Ρωμανός Eurokinissi

"Τουρκικής εκπροσώπησης" χαρακτήρισε ο Νίκος Ρωμανός την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, με αφορμή την αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά τη διαγραφή του από τη ΝΔ.

Σε μια προκλητική δήλωση που οξύνει το κλίμα, σχετικά με ένα θέμα που θα έπρεπε να υπάρχει πολιτική σύγκλιση, προχώρησε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Σε δήλωσή του που δεν εκφράζει ούτε το κυβερνών κόμμα, σχολιάζοντας την αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, ο κ. Ρωμανός χαρακτήρισε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ως την “εκπροσώπηση των Τούρκων”.

“Έχουμε πάρει ως δεδομένο ότι, επειδή έγινε μια πρόταση, θα περάσει από το Κογκρέσο. Ξέρετε πάρα πολύ καλά και με το παράδειγμα των F-35 πόσο μεγάλη απόσταση έχει το ένα από το άλλο. Πρόκειται για μια διαρροή η οποία, αν επιβεβαιωθεί, πρέπει να πάει στο Κονγκρέσο και αν περάσει από το Κονγκρέσο, μετά να συζητήσουμε αυτά που λέτε.

Αυτό που λέει ο κ. Δένδιας προφανώς είναι μια θέση με την οποία συμφωνούμε όλοι, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος ουσιαστικά έχει κάνει τον ετεροκαθορισμό, άκουσα μια ομιλία στη Βουλή η οποία ήταν ακριβώς η εκπροσώπηση των Τούρκων. Ό,τι διαρροή βγαίνει από την Τουρκία, την υιοθετεί”, είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ρωμανός.

Στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή συμμετείχε και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος στο άκουσμα των παραπάνω δηλώσεων επενέβη και σε υψηλούς τόνους ζήτησε από τον κ. Ρωμανό να ανακαλέσει όσα είπε.

“Είστε τρελός; Σας έχει καταλάβει η τρέλα; Να λέτε αυτή την κουβέντα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Δεν ντρέπεστε λίγο; Είναι ντροπή σας! Να το πάρετε πίσω! Είστε εσείς οι πατριώτες κι εμείς είμαστε οι προδότες;”, είπε φανερά εκνευρισμένος ο κ. Κουρουμπλής.

Δείτε το απόσπασμα από το 17:12:

Τη διαγραφή του Νίκου Ρωμανού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη διαγραφή από τη ΝΔ του διευθυντή του γραφείου Τύπου του κόμματος, Νίκου Ρωμανού, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι «ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ κ. Ρωμανός απέδειξε για ακόμη μια φορά το μέγεθος της πολιτικής παρακμής την οποία εκπροσωπεί δηλώνοντας με θράσος σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ‘ομιλία τουρκικής εκπροσώπησης’».

Προσθέτει ότι «φράσεις που είχαμε συνηθίσει να ακούμε από Χρυσαυγίτες, τις εκστομίζουν δίχως ίχνος πολιτικής ευθύνης και ιστορικής συνείδησης αυτού που λένε κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν έχει κάνει τον εθνικό διχασμό στρατηγική του επιλογή μπροστά στα τρομακτικά του αδιέξοδα και ότι δεν έχει μετατρέψει την Νέα Δημοκρατία του σήμερα σε Ελληνικό Συναγερμό του ’50».

«Όπως και τότε έτσι και τώρα η Δεξιά είναι η τελευταία που μπορεί να δίνει μαθήματα πατριωτισμού», προσθέτει, ζητώντας «να διαγράψει από τη ΝΔ σήμερα κιόλας τον άθλιο διευθυντή του γραφείου τύπου της».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα