Ρουσόπουλος: Δεν έχω αποφασίσει αν θα επιστρέψω στην πολιτική

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος
Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος EUROKINISSI

Δεν έχει αποφασίσει και αν θέλει να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, δηλώνει ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Θοδωρής Ρουσόπουλος

«Δεν έχω πάρει την οριστική μου απόφαση αν θα επιστρέψω στην πολιτική» αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Βραδυνή της Κυριακής» ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Θοδωρής Ρουσόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν έχει αποφασίσει και αν θέλει να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Ωστόσο σημειώνει πως αν κλείσει η αξιολόγηση, τότε απομακρύνεται το ενδεχόμενο των εκλογών και άρα έχει χρόνο για να το σκεφτεί…

Ο κ. Ρουσόπουλος εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, λέγοντας πως «κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να παραμείνει περισσότερο χρόνο στην εξουσία» και σημειώνει πως η «δήθεν ανυποχώρητη στάση της οδηγεί σε αλλεπάλληλες ενδοτικές υπαναχωρήσεις». Σχολιάζει πως το κλείσιμο της αξιολόγησης έχει αλλάξει τόσες φορές ημερομηνία που «πλέον θυμίζει το “λύκος στα πρόβατα”», ενώ σε ερώτηση αν μπορεί η κυβέρνηση να αντέξει μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, λέει «η κυβέρνηση αυτή έχει πάρει αποφάσεις οι οποίες θα είχαν οδηγήσει σε πτώση οποιαδήποτε άλλη από τα κόμματα Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Η υποκρισία είναι πλέον σήμα-κατατεθέν της» για να καταλήξει στο συμπέρασμα «άρα, λοιπόν, δεν είναι θέμα αντοχής όπως σε κάθε άλλη κυβέρνηση, αλλά θέμα ανοχής του κόσμου και διάθεσής του να ξεσηκωθεί». Επίσης εκτιμά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ότι είναι πολύ πιθανόν η ΝΔ να πετύχει αυτοδυναμία.

Ο πρώην υπουργός αναφέρεται και στην αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για το ζήτημα της Μονής Βατοπεδίου, λέγοντας πως η απόφαση αυτή σήμανε το «τέλος με κεφαλαία γράμματα μιας αθλιότητας η οποία στήθηκε μόνο και μόνο για να πληγεί η κυβέρνηση» και τονίζει πως «για εμένα ήταν μια μεγάλη περιπέτεια αφού αναγκάστηκα να παραιτηθώ από την πολιτική».

Τέλος, σε ερώτηση πώς σχολιάζει που στελέχη της Κεντροαριστεράς και κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, που έβαλαν κατά τη κυβέρνησης Καραμανλή, «φλερτάρουν» τώρα με θέσεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, απαντά: «Εάν ζητήσουν συγνώμη για τα όσα είπαν και έκαναν, γιατί όχι. Ο μεταμεληθείς συγχωρείται και θεολογικά και πολιτικά…».

SHARE:

24Media Network