Σαφής καταδίκη της καμπάνιας κατά των αμβλώσεων από την κυβέρνηση

Σαφής καταδίκη της καμπάνιας κατά των αμβλώσεων από την κυβέρνηση
Αφίσες κατά των αμβλώσεων σε σταθμούς του μετρό. Eurokinissi

Οι διαφημιστικές καμπάνιες σε δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινωνία ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Τη θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα με τις αφίσες κατά των αμβλώσεων στο μετρό ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο του briefing από το News 24/7.

Ο κ.Πέτσας καταδίκασε σαφώς την καμπάνια και κάλυψε απόλυτα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την απόφαση να κατέβουν οι αφίσες ενώ επέρριψε με αυστηρότητα την ευθύνη στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

“Οι διαφημιστικές καμπάνιες σε δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινωνία, κυρίως για ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα” είπε ο κ.Πέτσας και πρόσθεσε: “Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ δεν επέδειξε την ανάλογη εγρήγορση και δεν αξιολόγησε το ζήτημα και για αυτό ελέγχεται” ενώ δεν απάντησε καν σε ερώτηση περί δήθεν λογοκρισίας, παραπέμποντας στην προηγούμενη τοποθέτηση του και κλείνοντας οριστικά το ζήτημα.

Με την τοποθέτηση αυτή ο κ.Πέτσας “άδειασε” και όσους γαλάζιους βουλευτές ή στελέχη έχουν κάνει τοποθετησεις υπέρ της καμπάνιας, η οποια αμφισβητούσε το δικαιώμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση και προκάλεσε αντιδράσεις και στο εσωτερικό της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα