Σαϊντού Καμαρά: Το υπουργείο Παιδείας ενισχύει τον φάκελό του, μετά τις αντιδράσεις

Σαϊντού Καμαρά: Το υπουργείο Παιδείας ενισχύει τον φάκελό του, μετά τις αντιδράσεις
Η Νίκη Κεραμέως George Vitsaras / SOOC

Η Νίκη Κεραμέως τοποθετήθηκε επί της υπόθεσης του μαθητή Σαϊντού Καμαρά σημειώνοντας πως το υπουργείο Παιδείας, οι καθηγητές και οι συμμαθητές του μερίμνησαν για την ενίσχυση του φακέλου του.

Η ιστορία του Σαϊντού Καμαρά του αριστούχου μαθητή που μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου κινδυνεύει να απελαθεί, έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό του.

Μεταξύ άλλων, επί της υπόθεσης τοποθετήθηκε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της, υπογραμμίζοντας πως το υπ. Παιδείας, οι καθηγητές και οι συμμαθητές του Σαϊνου μερίμνησαν για την ενίσχυση του φακέλου του.

“Σχετικά με την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, οι συμμαθητές του & το Υπ. Παιδείας μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον. Θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών”.

Η ιστορία του Σαϊντού

Ο Σαϊντού Καμαρά ήρθε στην Ελλάδα το Νοέμβρη του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή ημιαυτόνομης / εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas και πλέον μένει σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών. Γράφτηκε στο σχολείο, συνδέθηκε με παρέες, έλαβε την ελληνική παιδεία, αρίστευσε.

Ωστόσο, το Δεκέμβρη έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει με αποτέλεσμα τώρα να πρέπει να εγκαταλείψει αναγκαστικά τη χώρα.

Το σχολείο αλλά και λοιποί κρατικοί παράγοντες έχουν καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες από τα Χριστούγεννα για να αλλάξουν την απόφαση και να κρατήσουν τον Σαϊντού στη χώρα. Πλην όμως, αυτές οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα