Σαϊντού Καμαρά: Στο πλευρό του αριστούχου πρόσφυγα οι συμμαθητές του – Το “ευχαριστώ” μετά την παρέλαση

Σαϊντού Καμαρά: Στο πλευρό του αριστούχου πρόσφυγα οι συμμαθητές του – Το “ευχαριστώ” μετά την παρέλαση
Παρέλασε στον Άγιο Δημήτριο, εκεί όπου ζει, τιμώντας την Εθνική Επέτειο ο Σαιντού Καμαρά, ο πρόσφυγας από τη Γουινέα, που ήρθε στην Ελλάδα το Νοέμβρη του 2019 στα 16 του χρόνια ερτ

Ο Σαϊντού Καμαρά παρήλασε στον Άγιο Δημήτριο και ευχαρίστησε για την υποστήριξη που έχει δεχτεί. Την πρωτοφανή αλληλεγγύη των πολιτών υπογράμμισε και ο πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Παρέλασε στον Άγιο Δημήτριο, εκεί όπου ζει, τιμώντας την Εθνική Επέτειο, ο Σαιντού Καμαρά, ο πρόσφυγας από τη Γουινέα, που ήρθε στην Ελλάδα το Νοέμβρη του 2019 στα 16 του χρόνια, αριστούχος σήμερα.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα» δήλωσε μετά την παρέλαση στους δημοσιογράφους ο 16χρονος.

«Αυτό που ζούμε είναι η πρωτοφανέρωτη αλληλεγγύη όλου του δήμου μας. Η δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο, οι παρατάξεις, χωρίς καμία ρωγμή, χωρίς κανέναν αστερίσκο υπερασπίζονται τον μαθητή τους, όχι τον αριστούχο, τον μαθητή τους», δήλωσε ο λυκειάρχης Νίκος Κακλαμάνος.

«Ακούμε πάρα πολλές φωνές από την τοπική μας κοινωνία, από τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το παιδί, είναι μια αγκαλιά, τον θεωρούμε συγγενή μας, ένα δικό μας παιδί» είπε σχετικά ο πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Θέμης Παπαδόπουλος.

Πλέον, εντός των επομένων ημερών η Επιτροπή Προσφυγών θα κρίνει, σε δεύτερο βαθμό, το αίτημά του για άσυλο ενώ δίπλα του στέκεται το σχολείο του και σύσσωμη η τοπική κοινωνία του Αγίου Δημητρίου και όλοι στέκουν πλάι του αλληλέγγυοι.

Η ιστορία του Σαϊντού

Ο Σαιντού Καμαρά ήρθε στην Ελλάδα το Νοέμβρη του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή ημιαυτόνομης / εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas και πλέον μένει σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών. Γράφτηκε στο σχολείο, συνδέθηκε με παρέες, έλαβε την ελληνική παιδεία, αρίστευσε.

Ωστόσο, το Δεκέμβρη έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει με αποτέλεσμα τώρα να πρέπει να εγκαταλείψει αναγκαστικά τη χώρα.

Το σχολείο αλλά και λοιποί κρατικοί παράγοντες έχουν καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες από τα Χριστούγεννα για να αλλάξουν την απόφαση και να κρατήσουν τον Σαϊντού στη χώρα. Πλην όμως, αυτές οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό.

Αναζητείται, όπως γίνεται αντιληπτό, κρατική παρέμβαση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα