Σακελλαρίδης: Ας αφήσουμε τη δημαγωγία. Για ανθρώπινες ζωές μιλάμε

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη κάνουν τις ανακοινώσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος από τη Βουλήμ την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη κάνουν τις ανακοινώσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος από τη Βουλήμ την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Πράξεις και όχι ωραία λόγια απαιτούνται για τα κύματα των απεγνωσμένων προσφύγων που έχουν μετατρέψει τη μεσόγειο σε υγρό τάφο, δήλωσε ο κυβερνητικός. Ζητά από την ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της

"Η νέα εκατόμβη προσφύγων στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα μάς συγκλονίζει όλους. Η Μεσόγειος, από θάλασσα-δίαυλος των πολιτισμών, έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο για χιλιάδες ψυχές που επιχειρούν να ξεφύγουν από τις φλόγες του πολέμου" αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε δήλωσή του για το νέο ναυάγιο με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος "αυτές τις κρίσιμες ώρες, που μαζί με τις ζωές κινδυνεύει να χαθεί και η ανθρωπιά μας, απαιτούνται πράξεις και όχι ωραία λόγια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες της, απέναντι - κυρίως - στα κύματα των απεγνωσμένων προσφύγων, αλλά και απέναντι στις Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου που τους υποδέχονται".

"Η νέα τραγωδία της Λαμπεντούζα εκθέτει ανεπανόρθωτα τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που διατύπωσαν τον απαράδεκτο ισχυρισμό ότι υπεύθυνη για το προσφυγικό κύμα είναι η ελληνική κυβέρνηση. Το προσφυγικό είναι διεθνές ανθρωπιστικό ζήτημα που δεν μπορεί να επιλυθεί με κραυγές. Ας αφήσουμε λοιπόν το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Για ανθρώπινες ζωές μιλάμε" καταλήγει ο κ. Σακελλαρίδης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο. Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς. Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, ζητά ο Ρέντσι

SHARE:

24Media Network