Σακελλαρίδης: Η έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος δικαιώνει την ελληνική κυβέρνηση

Ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφέρθηκε στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους και τα αποτελέσματα της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

"Η έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους δικαιώνει πλήρως την ελληνική κυβέρνηση", σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε δήλωσή του και τονίζει ότι η έκθεση αποτελεί ομολογία αποτυχίας του Μνημονίου, που δεν διατυπώνεται από κάποιον πολέμιό του, αλλά από τον βασικό εμπνευστή του.

Ειδικότερα, ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι "με τη σημερινή έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δικαιώνει πλήρως την ελληνική κυβέρνηση, τόσο ως προς την άποψή της για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όσο και προς την επιμονή της η όποια νέα συμφωνία με τους δανειστές να περιλαμβάνει οπωσδήποτε αναδιάρθρωση/κούρεμα του χρέους".

Υπογράμμισε δε ότι "πέρα από τις γνωστές ιδεολογικές εμμονές του ΔΝΤ στην υφεσιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική, η έκθεση αποτελεί ομολογία αποτυχίας του Μνημονίου. Ομολογία που δεν διατυπώνεται από κάποιον πολέμιό του, αλλά από τον βασικό εμπνευστή του".

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το ΔΝΤ που μπλόκαρε τη συμφωνία τώρα προτείνει λύση

Λαγκάρντ πιο σκληρή από ποτέ: Ελάφρυνση χρέους μόνο μετά από μεταρρυθμίσεις

SHARE:

24Media Network