Σακελλαρίδης κατά Γεωργιάδη για δηλώσεις του στο γερμανικό Focus

Ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Επίθεση Σακελλαρίδη κατά Γεωργιάδη: "Κατάπτυστη η συμβουλή του στους δανειστές να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα"

Δριμεία κριτική ασκεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, 'Αδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Focus Online που δημοσιεύτηκαν στις 23 Ιουνίου, κάνοντας λόγο για "κατάπτυστες" δηλώσεις που προκαλούν "έκπληξη και ντροπή".

«Όχι μόνο καλούσε τους δανειστές να μην αποδεχτούν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά με μεγάλη διορατικότητα τούς έδινε μία «δραστική και συνεπή» συμβουλή: «Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές"», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σακελλαρίδης.

Σημειώνει επίσης ότι «την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση έδινε τη μάχη της διαπραγμάτευσης, ο κ. Γεωργιάδης ταυτιζόταν με το πιο ακραίο κομμάτι των πιστωτών. Η συμβουλή του έπιασε τόπο».

Ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρει ότι ο κ. Γεωργιάδης «τώρα συμβουλεύει τον ελληνικό λαό να ψηφίσει "ΝΑΙ"», για να καταλήξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Ας τους πούμε "ΟΧΙ"».

SHARE:

24Media Network