Σακελλαροπούλου: “Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κουλτούρα της βίας να κυριαρχήσει”

Σακελλαροπούλου: “Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κουλτούρα της βίας να κυριαρχήσει”
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου Eurokinissi

Η ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για τις γυναικοκτονίες, με αφορμή τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο.

Την δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο σύντροφό της στη Φολέγανδρο, σχολίασε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ανησυχία της για τα πολλαπλά περιστατικά έμφυλης βίας και τις γυναικοκτονίες στη χώρα μας, αναφέροντας πως θα χρειαστεί χρόνος και μεγάλη προσπάθεια για να εξαλειφθούν.

Η ανάρτησή της:

“Τα πρόσφατα περιστατικά έμφυλης βίας και γυναικοκτονίας μας έχουν αφήσει όλους άφωνους, συγκλονισμένους. Μας προκαλούν βαθύ αποτροπιασμό και ακόμη βαθύτερη θλίψη. Ταυτόχρονα όμως, γεννούν σοβαρές ανησυχίες για την έκταση των φαινομένων αυτών στη χώρα μας. Πέρα από την καταγγελία, πέρα από την τιμωρία, είναι αναγκαίο να σκεφτούμε, για μια ακόμη φορά, τις αιτίες που τα προκαλούν και να εργαστούμε αποφασιστικά προς την κατεύθυνση της εξάλειψής τους. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με έγκαιρες προληπτικές παρεμβάσεις, στην οικογένεια, στο σχολείο, στους χώρους εργασίας. Με τη διαπαιδαγώγηση από την πιο τρυφερή ηλικία, με την ευαισθητοποίηση στο πλαίσιο των δομών εκπαίδευσης, με τη μηδενική ανοχή ακόμη και στη βία χαμηλής έντασης, όποτε και όπου γίνεται αντιληπτή. Θα χρειαστεί χρόνος και μεγάλη προσπάθεια για να εξαλειφθούν τα στερεότυπα που πηγάζουν από την ανισότητα των φύλων και που δημιουργούν συλλογική ανεκτικότητα απέναντι σε πράξεις ηθικά και ποινικά κολάσιμες. Δεν πρέπει όμως να επιτρέψουμε στην κουλτούρα της βίας να κυριαρχήσει, ούτε να αφήσουμε στις οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις να εμφιλοχωρεί η ανισότητα, η κακοποίηση και ο φόβος.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα