Σακελλαροπούλου από Αρκαλοχώρι: Να επιστρέψουν οι άνθρωποι στην κανονική τους ζωή

Σακελλαροπούλου από Αρκαλοχώρι: Να επιστρέψουν οι άνθρωποι στην κανονική τους ζωή
CRETAPOST.GR

Την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις σεισμόπληκτες περιοχές των Δήμων Αρχανών Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδας.

Σύμφωνα με το Cretapost.gr η κα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε διαδοχικά τις Αγίες Παρασκιές και τις Μελέσες του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και το Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

ADVERTISING

Στις Αγίες Παρασκιές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων την υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Μανόλης Κοκοσάλης σύμφωνα με το πρόγραμμα, ενώ στην υποδοχή συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Καστελίου, Αρκαλοχωρίου και Βιάννου Ανδρέας και ο κυβερνητικός βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης.

Ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος αλλά και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων αναφέρθηκαν στις δράσεις που εξελίσσονται για τον πλήρη έλεγχο των κτιρίων που έχουν πληγεί και τις ενέργειες που γίνονται για την αποκατάσταση των ζημιών. Ακόμα έγινε αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Περιφέρεια Κρήτης για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων περιοχών.

Στην πλατεία του χωριού οι κάτοικοι υποδέχθηκαν την πρόεδρο με θερμό χειροκρότημα ενώ είχε στηθεί μπουφές με κρητικό κέρασμα προς τιμήν της προέδρου.

Ακολούθησε η επίσκεψη στις Μελέσες όπου περιόδευσε στο κέντρο του χωριού κι επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο.

Η πρόεδρος δήλωσε τα εξής: «Θέλω να εκφράσω την θλίψη μου για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι Πρόσφατοι σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου της Κρήτης σε περιοχές και χώρια. Θέλω να εκφράσω την συμπαράσταση μου στους κατοίκους που μέσα σε μία στιγμή έχασαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. Είδα με χαρά και συγκίνηση πόσο η αλληλεγγύη στην τοπική κοινωνία της τοπικής αυτοδιοίκησης λειτούργησε. Δήμαρχοι, Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή μαζί με τους εθελοντές και την κοινωνία των πολιτών βοήθησαν ώστε να μη χαθεί ο έλεγχος. Να οργανωθούν και να ανταποκριθούν στις πρώτες τους ανάγκες οι άνθρωποι.

Τα προβλήματα είναι σημαντικά. Τα σχολεία από ότι ακούω και στις τρεις περιοχές που πήγα θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα και όπως είπα ανοιχτά σχολεία είναι όλο το μήνυμα της ζωής που συνεχίζεται, είναι το πιο θετικό μήνυμα. Παρόλα αυτά τα προβλήματα παραμένουν και είμαι βέβαιη ότι και με τη στήριξη της πολιτείας που είναι αναγκαία εδώ, θα μπορέσουν σύντομα να αποκατασταθούν οι ζημιές, οι άνθρωποι να μπορέσουν να γυρίσουν στην κανονική τους ζωή στα σπίτια τους στο χρόνο που θα χρειαστεί και η όμορφη περιοχή αυτή να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Σεισμός
SHARE:

24Media Network