Σαμαράς: "Διαπραγματευόμαστε μια συνετή έξοδο στην κανονικότητα"

Συμβούλιο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014.
(EUROKINISSI/ΣΥΜΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕ)
Συμβούλιο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014. (EUROKINISSI/ΣΥΜΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής. Οι στόχοι της Ελλάδας με δεδομένο, την άρνηση της τρόικας να μεταθέσει για το μέλλον τις αποφάσεις για το ασφαλιστικό (Vid)

"Μια συνετή έξοδο στην κανονικότητα" διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε: "Διαπραγματευόμαστε στενά με τους δανειστές μας την επόμενη μέρα μετά το τέλος του προγράμματος, για μία συνετή έξοδο στην κανονικότητα".

Ο κ.Σαμαράς συναντήθηκε με τον κ.Γιουνκέρ αμέσως μόλις έφτασε στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος νοσηλεύεται κατόπιν ρινορραγίας προκειμενου να συνεννοηθούν, καθώς τη Λευκωσία θα εκπροσωπήσει στη Σύνοδο ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η Αθήνα επιδιώκει στη Σύνοδο Κορυφής να ξεκαθαρίσει σε πολιτικό επίπεδο τις θέσεις της, καθώς οι δανειστές προς το παρόν δεν φαίνεται να αποδέχονται το αίτημα για μετάθεση των αποφάσεων στο ασφαλιστικό για το τέλος του 2015 ή έστω για μετά την προεδρική εκλογή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αντώνης Σαμαράς, Βρυξέλλες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σαμαράς με Γιουνκέρ και πιθανόν Μέρκελ ζητώντας στήριξη στο ελληνικό σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο

Δήλωση Σαμαρά

SHARE:

24Media Network