Σαντορινιός για φωτιά στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”: Γίνεται προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης

Σαντορινιός για φωτιά στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”: Γίνεται προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης
Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά και αφού έδεσε στην ακτή Ξαβερίου ξεκίνησε με τη χρήση κλίμακας της πυροσβεστικής η αποβίβαση των επιβατών Eurokinissi

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας μίλησε για άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού και επιτυχή επιχείρηση. Ανέφερε ότι η φωτιά πιθανώς να προέκυψε από κάποιο όχημα αν και η έρευνα είναι αυτή που θα ρίξει φως στα αίτια του συμβάντος.

«Δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάσβεση της φωτιάς στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”» δήλωσε στην εκπομπή «Βρε καλώς τους» με τον Αντώνη Φουρλή και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Διευκρίνισε ότι κάποιοι από τους επιβάτες παρουσίασαν μικρά αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανάγκη για διακομιδή σε νοσοκομείο. Είπε ότι στο σημείο υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και γίνεται προσπάθεια να ανοιχτεί η μπουκαπόρτα του πλοίου για να βγουν τα οχήματα. Εξήγησε ότι η μπουκαπόρτα δεν ανοίχτηκε νωρίτερα για να μην υπάρξει αναζωπύρωση της φωτιάς από το οξυγόνο. Μίλησε για άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού και επιτυχή επιχείρηση. Ανέφερε ότι η φωτιά πιθανώς να προέκυψε από κάποιο όχημα αν και η έρευνα είναι αυτή που θα ρίξει φως στα αίτια του συμβάντος.

«Όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές θα αποζημιωθούν από την ασφαλιστική του πλοίου» τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, χωρίς να είναι ακόμη σε θέση να δώσει αριθμό οχημάτων.

Μίλησε επίσης για ισορροπημένο ανασχηματισμό, ο οποίος θα μπορέσει να δώσει ώθηση στο έργο της κυβέρνησης και δήλωσε ικανοποιημένος για την «αναβάθμισή» του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα