Σαρακιώτης: 'Αυτογκόλ' όσα είπε ο Μητσοτάκης

ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης
ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης EUROKINISSI

Απαντήσεις για το "διμερές παζάρι" με τον Ερντογάν για τους δύο στρατιωτικούς απαντά στον αρχηγό της ΝΔ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

“Με ποδοσφαιρικές ορολογίες, θα χαρακτήριζα αυτογκόλ όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό που επιδιώκει η Τουρκία και ο πρόεδρος Ερντογάν είναι να καταστήσουμε τα δύο στελέχη των ενόπλων δυνάμεων πιόνια σε ένα παιχνίδι διπλωματικό. Έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες σε νομικό, διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο και έχουν ασκήθει κλιμακούμενες πιέσεις για την επιστροφή τους” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Σαρακιώτης, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να ξεκινήσει απευθείας "διμερές παζάρι" με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, ο οποίος υποστήριξε πως “δεν είναι το μείζον θέμα” η σύλληψη των δύο αξιωματικών, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε πως “όλοι τονίζουν ότι δεν πρέπει να σηκώσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να μην δώσουμε στην άλλη πλευρά το δικαίωμα να σκεφτεί καν να μπει στο παζάρι “δώστε μας τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, προκειμένου να σας δώσουμε τα δύο στελέχη των ενόπλων δυνάμεων”. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Αυτό που επιδιώκει ο κ. Ερντογάν είναι να μετατρέψουμε τους δύο στρατιωτικούς σε μέρος του παιχνιδιού της Τουρκίας”.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για το Μακεδονικό και σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη ο οποίος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 έκανε λόγο για σύναψη διεθνούς συμφωνίας για το όνομα της ΠΓΔΜ, με υπερσυνταγματική ισχύ, έναντι της συνταγματικής αναθεώρησης που προτάσσει, επίσημα, η ελληνική πλευρά, και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει πίσω στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, το οποίο έχει τεθεί τόσο από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, όσο και από τον Αλέξη Τσίπρα. Κατέληξε ότι πέραν της αναθεώρησης, πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις από τη μεριά των Σκοπίων για την οριστική εξάλειψη του αλυτρωτισμού.

SHARE:

24Media Network