Μητσοτάκης-Μακρόν: Απόλυτη συμφωνία για τις προκλήσεις της Τουρκίας

Μητσοτάκης-Μακρόν: Απόλυτη συμφωνία για τις προκλήσεις της Τουρκίας

Κατ'ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας είχε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι διαρρέουν κυβερνητικές πηγές.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης, πραγματοποίησαν την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικες πηγές και αναμεταδίδει το ΑΠΕ, υπήρξε απόλυτη συμφωνία και συμβατότητα στην κεντρική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία. «Σταματούν οι προκλήσεις και αρχίζουν οι συζητήσεις, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις», συμφώνησαν οι δυο ηγέτες, κάτι που όπως σημειώνουν οι ίδιες πήγες, είναι στο κλίμα του άρθρου του πρωθυπουργού στις τρεις ξένες εφημερίδες.

Προσθέτουν ότι συζητήθηκε ακόμα η προοπτική και το ενδιαφέρον μιας στρατηγικής σχέσης.

Κυβερνητικες πηγές έλεγαν χαρακτηριστικά ότι «κάντε λίγη υπομονή και θα ακούσετε περισσότερα από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη».

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Έχει πολλούς εταίρους στο πλευρό της, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στα συμπεράσματα (Διακήρυξη) της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης», συμπληρωνουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτηση στο twitter, έκανε λόγο για συνάντηση στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Συμφωνήθηκε, τόνισε, ότι ο διάλογος με την Τουρκία είναι πιθανός μόνο αν σταματήσουν αμέσως οι προκλήσεις”.

Από την πλευρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν μετά τη συνάντηση έκανε την εξής ανάρτηση: «Χαίρομαι που ξαναβρίσκω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σύνοδο κορυφής Med7, που φιλοξενεί η Γαλλία στο Αζαξιό. Οι συζητήσεις μας για τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας ήταν καρποφόρες. Του εξέφρασα την πλήρη αλληλεγγύη μας μετά τη φωτιά της Μόριας».

Η Σύνοδος των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου θα λάβει χώρα μετά τη συνάντηση Μακρόν-Μητσοτάκη, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος με δηλώσεις του νωρίτερα είχε χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα, αναφερόμενος στην Τουρκία, λέγοντας πως “δεν είναι πλέον εταίρος” στην ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα