Αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα από τους ομογενείς

Αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα από τους ομογενείς

Εκπρόσωποι της ομογένειας εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο Σικάγο

“Η Ομογένεια είναι ο ισχυρότερος συνδετικός μας κρίκος με τις ΗΠΑ και ο πιο σημαντικός πρεσβευτής της χώρας μας”, τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφορικά με τη συνάντηση που είχε στο Σικάγο με Ομογενείς και στελέχη από τον επιχειρηματικό κόσμο.

 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική αποστολή που τον συνοδεύει στο Σικάγο, με Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες, καταγράφηκε αυξημένο ενδιαφέρον ως προς την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα.

“Η Ελλάδα δεν αφήνει πίσω της μόνο την κρίση αλλά και το μοντέλο που τη δημιούργησε”, υπογράμμισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη γραφειοκρατία, την πολυνομία και τα ζητήματα που προκαλούν εμπόδια.

Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου δύο ώρες, συμμετείχαν δώδεκα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, της καινοτομίας, της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας, το real estate, τις αερομεταφορές, τα funds.

Στην πρωτεύουσα του Ιλινόι, έως και τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο κ. Τσίπρας θα έχει σειρά επαφών με επιχειρηματίες, επενδυτές, εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων, ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς βουλευτές, τον δήμαρχο του Σικάγο και τον κυβερνήτη της Πολιτείας, ενώ θα απευθύνει ομιλία στο Chicago Council on Global Affairs.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, για τη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά και τις συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και την διευθύντρια του ΔΝΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα