Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική- Με εντολή Μητσοτάκη κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική- Με εντολή Μητσοτάκη κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή

Η ΓΓΠΠ και η περιφέρεια Κ.Μακεδονίας έχουν θέσει σε συναγερμό όλες τις υπηρεσίες. Διαρκής επικοινωνία του πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους υπουργούς. Θεοδωρικάκος, Καράογλου, Καραμανλής, Χρυσοχοϊδης. Χαρδαλιάς στην περιοχή. Σύσκεψη νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε πριν από λίγο η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής λόγω της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βόρειο Ελλάδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έχουν θέσει σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους οι οποίες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν εκατοντάδες πολίτες που καλούν σε βοήθεια. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες. Έχει ήδη δώσει εντολή προκειμένου κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή, στο οποίο μεταξύ άλλων συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Στην περιοχή ήδη μεταβαίνει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοιδης.

Άτυπα στο συντονισμό μετέχει και ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος θα αναλάβει τη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας. Βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νίκο Ιωάννου και το γενικό διευθυντή Πολιτικής Προστασίας κ. Χαράλαμπο Στεργιάδη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτή τη στιγμή περισσότερα από 40 συνεργεία σε όλο το νομό Χαλκιδικής προσπαθούν να βοηθήσουν συμπολίτες μας, πολλοί εκ των οποίων είναι εγκλωβισμένοι. Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί όλες οι εθελοντικές ομάδες του νομού και έχουν ειδοποιηθεί και όλοι οι μηχανικοί της περιφέρειας, οι οποίοι από τις 5.30 το πρωί θα ξεκινήσουν την διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε σπίτια, αλλά και σε δημόσιες υποδομές. Παράλληλα επί ποδός είναι και συνεργεία της ΔΕΗ καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Νωρίς το πρωί θα πραγματοποιηθεί έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα