Συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης: Εξηγήσεις από τον Τούρκο πρέσβη ζήτησε η Ελλάδα

Συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης: Εξηγήσεις από τον Τούρκο πρέσβη ζήτησε η Ελλάδα
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας MotionTeam

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η αντίδραση του ΥΠΕΞ ήταν άμεση στη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο.

Άμεση ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εξηγήσεις από τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα στο υπουργείο Εξωτερικών περιελάμβανε μεταξύ άλλων η αντίδραση της Ελλάδας στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα.

Ειδικότερα, διπλωματικές πηγές σημείωναν ότι “ευθύς μόλις γνωστοποιήθηκε η υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης αναφορικά με θαλάσσιες ζώνες έγιναν οι ακόλουθες κινήσεις: Ο Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα στο Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις. Υπήρξε δημόσια αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών. Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Εξωτερικών με τους ομολόγους του της Κύπρου και της Αιγύπτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Σαμέχ Ελ-Σούκρι αντίστοιχα. Παράλληλα η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ έλαβε οδηγίες να ενημερώσει άμεσα την Ε.Επιτροπή και συγκεκριμένα την ΥΕ/ΑΕ κα Μογκερίνι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα