Συναίνεση από τα κόμματα για την πρόσληψη αναπληρωτών ζητά ο Ν. Φίλης

Συναίνεση από τα κόμματα για την πρόσληψη αναπληρωτών ζητά ο Ν. Φίλης
Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Να ανοίξουν του χρόνου τα σχολεία με τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους, λέει

Έκκληση σε όλες τις παρατάξεις της Βουλής να στηρίξουν κυβερνητική τροπολογία για πρόσθετες δαπανές 36,6 εκ. ευρώ με στόχο την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών καθώς και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού απεύθυνε από το βήμα της Ολομέλειας υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

«Ζητούμε έγκριση για να λειτουργήσουν του χρόνου τα σχολεία χωρίς τα προβλήματα της τελευταίας δεκαετίας» είπε ο κ. Φίλης στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ. Εξήγησε, μάλιστα, ότι με την έκτακτη αυτή ρύθμιση αντιμετωπίζονται τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία ιδίως στην Αττική και στις άλλες μεγάλες περιφέρειες ενώ επίσης δίνεται προτεραιότητα σε σχολεία ειδικής εκπαίδευσης, σε δημοτικά καθώς και σε ολοήμερα σχολεία. «Η πολιτεία πρέπει να αντιμετωπίσει την εκπαίδευση ως προτεραιότητα. Δίνουμε υπόσχεση ότι θα εργαστούμε για να σταματήσει αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια: τα σχολεία πρέπει να ανοίγουν με τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους» είπε και δεσμεύτηκε ότι ως τις 31 Μαΐου θα έχει λυθεί το πρόβλημα των αποσπάσεων.

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα διογκώνεται διότι έχουν συνταξιοδοτηθεί περίπου 25.000 εκπαιδευτικοί και έχουν προσληφθεί περίπου 1.000. «Πρόκειται για μια μεγάλη εκροή» είπε και σημείωσε ότι χωρίς μόνιμο προσωπικό στο σχολείο δεν μπορεί να υπάρχει σταθερή σχέση μεταξύ δασκάλου και μαθητή. «Χωρίς μόνιμο προσωπική καθίσταται ευκαιριακή η σχέση δασκάλου και μαθητή» είπε και σημείωσε αυτό είναι ακόμη πιο ορατό στα σχολεία της ειδικής αγωγής «εκεί όπου ο δάσκαλος και η δασκάλα είναι δεύτερος πατέρας και δεύτερη μάνα για τα παιδιά».

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version