Συνάντηση Κασσελάκη – Αγγελούδη: Το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης είναι φωτεινό και πολύχρωμο

Διαβάζεται σε 2'
Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, στον απόηχο των ομοφοβικών επεισοδίων στην πλατεία Αριστοτέλους.

Την επίθεση σε βάρος των δύο τρανς ατόμων που σημειώθηκε το Σάββατο (9/3_ στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά και την βιαιοπραγία αστυνομικού από κουκουλοφόρους το βράδυ της Κυριακής στο Ολύμπιον καταδίκασαν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελακης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Υπενθυμίζεται μάλιστα πως, ο Στέφανος Κασσελάκης δέχτηκε φραστικής επίθεσης από ομάδα ατόμων την ώρα της άφιξής του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, έξω από το Ολύμπιον.

«Η καταδίκη των επεισοδίων είναι αυτονόητη. Η επίθεση σε βάρος των δύο τρανς είναι απαράδεκτη, χυδαία. Αυτό δεν το είναι το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης, το πρόσωπο της πόλης είναι πιο φωτεινό, πιο πολύχρωμο και δημοκρατικό. Το θέμα είναι σοβαρό γιατί δεν είναι μόνο τα συμβάντα αυτά αλλά και οι αιτίες που τα δημιουργούν και οδηγούν νέους ανθρώπους να αυτοδικούν και να βιαιοπραγούν», τόνισε αρχικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει η voria.gr.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του επισήμανε ότι ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό δεν είναι το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης. «Η Θεσσαλονίκη έχει ρόλο στην προοδευτική ανάπτυξη. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να διεκδικεί την ευτυχία του όχι σε βάρος της ευτυχίας κάποιου άλλου», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο της Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι «η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να λέγεται συμπρωτεύουσα μόνο στο όνομα πρέπει να είναι έμπρακτη συμπρωτεύουσα για αυτό πρέπει να έχουμε αποκέντρωση. Υπάρχει μεγάλος ρόλος να παίξει η Θεσσαλονίκη στο διακύβευμα της αποκέντρωσης και πάνω σε αυτό πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε η Θεσσαλονίκη να αναδειχθεί, να γίνει πιο πράσινη πιο φιλική και πιο διασύνδεδεμενη με την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και την Ευρώπη».

Παίρνοντας εκ νέου τον λόγο ο κ.Αγγελουδης σημείωσε: «Προτιμούμε τη Θεσσαλονίκη με την πολύχρωμη αναπτυξιακή και δυναμική ματιά. Ο όρος συμπρωτεύουσας ήταν το χάπι της απώλειας της συλλογικής μνήμης. Δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Μας ενδιαφέρει η Θεσσαλονίκη να σταθεί στα πόδια της να είναι αυτό που αξίζει να είναι το ιστορικό της αποτύπωμα μια δυναμική πολή που διεκδικεί».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα