Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για τον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς: Αγωνία για μεταναστευτικό και Αγίους Τόπους

Διαβάζεται σε 2'
Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για τον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς: Αγωνία για μεταναστευτικό και Αγίους Τόπους
Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Τις πιθανές επιπτώσεις για τη χώρα μας από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή θα συζητήσει αύριο το ΚΥΣΕΑ. Ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με Βαρθολομαίο για τους Αγίους Τόπους

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Δύση λόγω του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς, με την Αθήνα να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Όπως ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 12:00 της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση θα γίνει αξιολόγηση κατάστασης στο Ισραήλ και τη λωρίδα της Γάζας, εκτίμηση πιθανών επιπτώσεων για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή και συντονισμός ενεργειών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την Εσθονή ομόλογο του, Kaja Kallas, προέβλεψε μάλιστα ότι η χώρα μας θα δεχθεί αυξημένες μεταναστευτικές ροές από τη Μέση Ανατολή λόγω του πολέμου.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Βαρθολομαίο- Παρέμβαση του πρωθυπουργού στο Ισραήλ για τη Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε εν τω μεταξύ σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του, μεταξύ άλλων, για τη χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους και ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με την ισραηλινή πλευρά για να προστατευθεί η Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα από πλήγματα των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά την έναρξη της συνάντησής τους, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ.κ. Βαρθολομαίο για την αλληλεγγύη που εξέφρασε στους πληγέντες των πρόσφατων φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα. «Σας ευχαριστώ και πάλι για τα μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης στον πολύ δύσκολο τελευταίο μήνα με τις φυσικές καταστροφές», ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν από τους πρώτους που είχαν μιλήσει για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Επιπλέον, ο κ.κ. Βαρθολομαίος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξή του στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους της κυβέρνησης, η Υφυπουργός Εξωτερικών, Πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα