Συρίγος για πανεπιστημιακή αστυνομία: Και στη χούντα υπήρχαν αστυνομικά τμήματα στα ΑΕΙ

Συρίγος για πανεπιστημιακή αστυνομία: Και στη χούντα υπήρχαν αστυνομικά τμήματα στα ΑΕΙ
Ο Άγγελος Συρίγος Eurokinissi

Την περίοδο της δικτατορίας επικαλέστηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος αναφερόμενος στην πανεπιστημιακή αστυνομία που προωθεί η κυβέρνηση. Για "ντροπιαστική επίκληση πρακτικών της χούντας" κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

“Από το 1969 είχε ιδρυθεί στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα”, ανέφερε κατά την διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, επιχειρώντας να υποστηρίξει την δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας που προωθεί η κυβέρνηση.

Η φράση του αυτή, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, μεταξύ αυτών και της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για “ντροπιαστική επίκληση πρακτικών της χούντας από τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο” και για παραδοχή του υφυπουργού “για τα ιστορικά πρότυπα της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ”.

Αναφέρει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ:

Τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης κατόρθωσε να οδηγήσει… σε νέα βάθη ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, όταν κατά τη διάρκεια ζωντανής εκδήλωσης, στην αγωνία του να υπερασπιστεί την εγκατάσταση αστυνομικής δύναμης εντός των ΑΕΙ, ανέφερε πως:

“Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις”

Παραμένει άγνωστο από πού αντλεί τη συγκεκριμένη πληροφορία ο υφυπουργός Παιδείας, καθώς δεν υπάρχει ιστορική καταγραφή και γνώση για τη λειτουργία αστυνομικών τμημάτων εντός των ΑΕΙ κατά τα μαύρα χρόνια της Χούντας (1967-1974). Ωστόσο, λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη το Σπουδαστικό της Ασφάλειας, το οποίο “διέπρεπε” στις συλλήψεις, στα βασανιστήρια, στην παρακολούθηση και στον χαφιεδισμό φοιτητών και πανεπιστημιακών.

Πάντως, μετά την παραδοχή του υφυπουργού για τα ιστορικά πρότυπα της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, κάθε άλλη συζήτηση παρέλκει. Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς γνωρίζουν γιατί είναι δημοκρατικό καθήκον η αντίσταση στην απόπειρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ολοκληρώσει το ημιτελές έργο της επταετίας. Η ντροπιαστική επίκληση του κ. Συρίγου προσβάλλει ολόκληρη την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των συντηρητικών πολιτών. 

Η εκπαιδευτική κοινότητα, η νεολαία, οι φοιτητές με τη συμμετοχή τους αύριο Πέμπτη στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, θα υπερασπιστούν την Παιδεία και την Υγεία απέναντι στα βάρβαρα κυβερνητικά σχέδια δημοκρατικής εκτροπής”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα