ΣΥΡΙΖΑ για Ειρήνη Παπά: “Έκανε τους πάντες να παραμιλούν με τις ερμηνείες και την ομορφιά της”

ΣΥΡΙΖΑ για Ειρήνη Παπά: “Έκανε τους πάντες να παραμιλούν με τις ερμηνείες και την ομορφιά της”
ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο της εμβληματικής ηθοποιού, Ειρήνης Παπά. "Έκανε καλλιτέχνες, διανοούμενους και κοινό να παραμιλούν με τις ερμηνείες και την ομορφιά της".

Στη μεγάλη καριέρα και προσωπικότητα της «ηθοποιού – συμβόλου, της παγκόσμιας Ελληνίδας, της Bella Greca», Ειρήνης Παπά, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωση που εξέδωσε, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και τους συναδέλφους της.

Αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η Ειρήνη Παπά διέγραψε μια διεθνή καριέρα που ίσως καμία άλλη Ελληνίδα ηθοποιός διέγραψε πριν και μετά από αυτή. Επί 40 χρόνια πρωταγωνιστούσε σε διεθνείς παραγωγές στον κινηματογράφο και το θέατρο κάνοντας καλλιτέχνες, διανοούμενους και κοινό να παραμιλούν με τις ερμηνείες και την ομορφιά της.

Χαρακτηρίστηκε ως η “τελευταία αρχαία Ελληνίδα”, αφού είχε εκπλήξει με την παρουσία της στην τριλογία αρχαίου δράματος του Μιχάλη Κακογιάννη, κρατώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες Ηλέκτρα, Τρωάδες και Ιφιγένεια.

Στην ταινία Ζ του Κώστα Γαβρά ανέλαβε τον ρόλο της συζύγου του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη και συνέβαλε στην αρτιότητα μιας ταινίας που αποτέλεσε διεθνή καταγγελία κατά της δικτατορίας.

Είχε συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, με τον οποίο δημιούργησαν δύο δίσκους που κυκλοφόρησαν διεθνώς, με εκείνη ερμηνεύτρια, τις Ωδές και τις Ραψωδίες».

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η Ειρήνη Παπά υπήρξε σε όλη της τη ζωή άνθρωπος προοδευτικός, προσηνής και με χιούμορ, επισημαίνοντας ότι η ίδια προσδιόριζε τον εαυτό της ως «ανεξάρτητη αγωνίστρια». «Χαρακτηριστικό τής στάσης ζωής της υπήρξε η δήλωσή της για τον δάσκαλο πατέρα της: “Με έμαθε ότι υπάρχει μόνο μία αριστοκρατία, αυτή του πνεύματος. Δεν υπάρχουν κύριοι και επίσημοι, αλλά άνθρωποι”». Επιπλέον επισημαίνει ότι το 2000 της απονεμήθηκε ο τίτλος της «Γυναίκας της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα