ΣΥΡΙΖΑ για Λιβύη: “Οι αντιφάσεις μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια κοστίζουν στην εξωτερική πολιτική της χώρας”

ΣΥΡΙΖΑ για Λιβύη: “Οι αντιφάσεις μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια κοστίζουν στην εξωτερική πολιτική της χώρας”
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας Eurokinissi

Για αντιφάσεις και αντιθέσεις μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο του διπλωματικού επεισοδίου του Έλληνα ΥΠΕΞ στη Λιβύη.

Υπονοούμενα για “ρωγμές” στη σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια, αφήνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή το διπλωματικό επεισόδιο με τον Έλληνα ΥΠΕΞ στη Λιβύη.

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για “αντιφάσεις και αντιθέσεις” μεταξύ του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, οι οποίες κοστίζουν πολύ σοβαρά στην εξωτερική πολιτική της χώρας”.

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο γιαπαντελή απουσία συντονισμού μεταξύ Πρωθυπουργού και ΥΠΕΞ και έλλειψη οποιασδήποτε εθνικής στρατηγικής για την Ανατολική Μεσόγειο, αποβαίνουν όλο και περισσότερο εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι αντιφάσεις και οι αντιθέσεις μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Δένδια και η έλλειψη εθνικής στρατηγικής, κοστίζουν πολύ σοβαρά στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Η σημερινή ντροπιαστική και απαράδεκτη εικόνα να τίθεται ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας προκλητικά προ τετελεσμένων από την μεταβατική Κυβέρνηση της Λιβύης, μαρτυρά δυστυχώς την αδύναμη διεθνή εικόνα της χώρας και της εξωτερικής μας πολιτικής, αλλά και την έλλειψη σχεδιασμού σε ένα τόσο σημαντικό ταξίδι. Υπήρχε σοβαρά περίπτωση η Κυβέρνηση που ελέγχει την Τρίπολη, να μην επεδίωκε την εκπροσώπησή της σε επίσκεψη ξένου αξιωματούχου;

Η εικόνα αυτή, όμως, δεν αφορά μόνο το σημερινό απαράδεκτο περιστατικό, αλλά και τις αντιφάσεις στην στρατηγική της κυβέρνησης.

Από τη μια ο κ. Μητσοτάκης ζητά παρέμβαση των ΗΠΑ προς την Λιβυκή μεταβατική Κυβέρνηση για έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό συμφωνία οριοθέτησης, από την άλλη ο κ. Δένδιας τονίζει ότι δεν την αναγνωρίζει και -επικαλούμενος απόφαση του ΟΗΕ- επισημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα να προβαίνει σε συμφωνίες. Kαι ερωτώμενος αν η Ελλάδα αναγνωρίζει την μεταβατική Κυβέρνηση της Λιβύης, ο κ. Οικονόμου δεν απαντά.

Την ίδια στιγμή η μια παράνομη τουρκολιβυκή συμφωνία διαδέχεται την άλλη και βέβαια η Ελλάδα συνεχίζει να εξαιρείται από τους εταίρους της από τις διεθνείς συνομιλίες για τη Λιβύη.

Η ανασφάλεια Μητσοτάκη, η παντελής απουσία συντονισμού μεταξύ Πρωθυπουργού και ΥΠΕΞ και η έλλειψη οποιασδήποτε εθνικής στρατηγικής για την Ανατολική Μεσόγειο, αποβαίνουν όλο και περισσότερο εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα