ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση μιλά για “success story” ενώ σπάνε συνεχώς αρνητικά ρεκόρ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση μιλά για “success story” ενώ σπάνε συνεχώς αρνητικά ρεκόρ
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Εκπληκτος από την έλλειψη επαφής της κυβέρνησης με την πραγματικότητα δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Οι αναφορές στο ΕΣΥ και στη μάχη κατά της πανδημίας.

Αδιανόητη θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ την στάση της κυβέρνησης που συνεχίζει να μιλά για επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας ενώ τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι καταγράφουν «μαύρα» ρεκόρ. Έκπληκτος δήλωσε χθες στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας ενώ ανάλογη είναι η εκτίμηση της Κουμουνδούρου για το ότι ακόμη και τώρα η κυβέρνηση αρνείται να εγκαταλείψει το αποτυχημένο σχέδιό της και να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ με εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα όπως και να κάνει ουσιώδεις παρεμβάσεις για την οικονομία που καταρρέει.

Ο Κ.Μητσοτάκης ζεί στον δικό του κόσμο

Μιλώντας χθες στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε την έκπληξή του τόσο για τον τρόπο που αντιδρά η κυβέρνηση, όσο και για την απουσία συναίσθησης της πραγματικότητας που την διακρίνει. Μάλιστα αναφέρθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη εκτιμώντας ότι λειτουργεί σε έναν «δικό του κόσμο».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «αυτό που με έχει αφήσει έκπληκτο είναι η απόσταση που σας χωρίζει από την πραγματικότητα, αυτό το χάος ανάμεσα στην αντίληψή σας για την πραγματικότητα και στην ίδια την πραγματικότητα. Διότι ήξερα ότι μας χωρίζουν οι ιδέες, μας χωρίζουν οι πολιτικές, μας χωρίζουν οι απόψεις, η καταγωγή, αν θέλετε, το στυλ της ζωής μας, αν θέλετε. Ωστόσο, πίστευα ότι παρά όλα αυτά που μας χωρίζουν, τουλάχιστον κατανοούμε όλοι μας, ανεξάρτητα σε ποια παράταξη ανήκουμε, ποια είναι τα προβλήματα της κοινωνίας, των πολιτών, της χώρας». Όμως – πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας – «υτό που διαπιστώνω είναι ότι το πρόβλημα πρώτα απ’ όλα του κ. Μητσοτάκη είναι δομικό, της κυβέρνησης συνολικά είναι δομικό. Διότι το πρόβλημά του είναι ότι δείχνει, τουλάχιστον προς τα έξω, ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, ότι έχει παντελή έλλειψη συναίσθησης για το τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα και στον λαό που του εμπιστεύθηκε κατά πλειοψηφία τις τύχες του σε μια τόσο δύσκολη περίσταση». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός «ζει σε άλλο κόσμο, στον δικό του, στον δικό σας κόσμο. Σε αυτόν τον δικό σας κόσμο ενδεχομένως ο μεγάλος αριθμός όσων συμπολιτών μας πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ να είναι φυσιολογικός. Πώς το είπε η κ. Παπαευαγγέλου; Είναι –λέει- μικρός ο αριθμός. Στον δικό σας κόσμο ο καθημερινός συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα λεωφορεία, στο μετρό, ο καθημερινός συνωστισμός όλους τους μήνες που είμαστε σε καραντίνα, είναι φυσιολογικός».

Ειδικά για την κατάσταση των νοσοκομείων ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «έχετε αφήσει τα νοσοκομεία μας να καταρρέουν» ενώ «μαθαίνουμε ότι πάμε πάλι για ρεκόρ κρουσμάτων. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας δεν υπάρχει πια κρεβάτι ούτε για δείγμα, ενώ δεκάδες είναι οι συμπολίτες μας για μέρες, για εβδομάδες που αναμένουν κρεβάτι, στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη λίστα αναμονής, προχείρως διασωληνωμένοι στους θαλάμους, με φορητούς αναπνευστήρες και χωρίς την ενδεδειγμένη φροντίδα. Έχετε αφήσει την κοινωνία και τους πολίτες απέναντι σε ένα πρωτοφανές αίσθημα ανασφάλειας, απροστάτευτους».

Η κυβέρνηση αρκείται στην επικοινωνιακή πολιτική απέναντι στην πανδημία σημειώνει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης Eurokinissi

Πλαστό κλίμα αισιοδοξίας

Στο ίδιο μήκος κύμματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Στέργιος Καλπάκης. Όπως είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη «είναι αδιανόητο την ώρα που στα δημόσια νοσοκομεία επικρατούν τραγικές συνθήκες, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, τα κρεβάτια στις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές να παραμένουν άδεια. Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές. Αντιθέτως, τα στελέχη της προκαλούν με τις δηλώσεις τους. Ο κ. Βορίδης μας είπε ότι η επίταξη είναι ιδεοληψία της Αριστεράς και ο κ. Γεραπετρίτης ότι δεν χρειάζονται άλλες ΜΕΘ». Επισήμανε μάλιστα ότι «αντί για ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση δημιουργεί ένα πλαστό κλίμα αισιοδοξίας αποκλειστικά για επικοινωνιακή κατανάλωση».

Συνεχής ολίσθηση της χώρας στους δείκτες ανθεκτικότητας στην πανδημία επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Πτώση στους διεθνείς δείκτες αντιμετώπισης του Covid 19

Παράλληλα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην διεθνή κατάταξη της Ελλάδας για τον βαθμό ετοιμότητας στην αντιμετώπιση της πανδημίας σημειώνοντας ότι κατρακυλάει όλο και πιο χαμηλά. Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «σύμφωνα με τον δείκτη ανθεκτικότητας του Bloomberg η Ελλάδα μέσα σε ένα μήνα έχασε 20 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.Η χώρα μας κατρακυλάει συνεχώς με βάση την εξέλιξη των κρουσμάτων, το ποσοστά θνησιμότητας, την ελεύθερη κυκλοφορία ακόμα και τον εμβολιασμό.Παρά τους πανηγυρισμούς του κ. Μητσοτάκη η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι Έλληνες καταστρέφει το πλασματικό του και τον εκθέτει ανεπανόρθωτα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα