ΣΥΡΙΖΑ: “Με επιθέσεις στους επιστήμονες, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για την καταστροφή”

ΣΥΡΙΖΑ: “Με επιθέσεις στους επιστήμονες, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για την καταστροφή”
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Eurokinissi

Την γραμμή της κυβέρνησης, η οποία αμφισβητεί τα επιστημονικά στοιχεία για τις καμένες εκτάσεις, σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για απουσία σχεδίου με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας παράλληλα την προσπάθεια υποβάθμισης των επιστημονικών στοιχείων για το μέγεθος των καμένων εκτάσεων.

Αναλυτικά:

“Έβρος καίγεται για δέκατη ημέρα με την καταστροφή να είναι ανυπολόγιστη και το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να κρύψει τις ευθύνες της, ακόμη και με επιθέσεις στους επιστημονικούς φορείς της χώρας.

Σήμερα, η κυρία Βούλτεψη, μιλώντας για «προπαγάνδα των αριθμών», δεν δίστασε να επιτεθεί στο Αστεροσκοπείο Αθηνών για τα στοιχεία του Meteo, σύμφωνα με τα οποία με τις μισές μεγάλες δασικές πυρκαγιές φέτος κάηκε τριπλάσια έκταση σε σχέση με την περίοδο 2002-2022.

Είχε προηγηθεί βέβαια ο κ. Σκυλακάκης ο οποίος αμφισβήτησε τα στοιχεία για τις καμένες εκτάσεις στην Ελλάδα της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus.

Κανένα εθνικό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την εμπλοκή των επιστημόνων. Ωστόσο, στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να τους ακούσει, επιλέγει τον δρόμο της αντιπαράθεσης μαζί τους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα