ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλο σκάνδαλο με υπερκοστολόγηση υλικών προστασίας

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλο σκάνδαλο με υπερκοστολόγηση υλικών προστασίας
Μάσκες σε φαρμακείο. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Για σκάνδαλο πρώτου μεγεθους κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρεται στην υπόθεση υπερκοστολόγησης υλικών προστασίας στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, θεωρεί το ΣΥΡΙΖΑ «την υπόθεση της υπερκοστολόγησης υλικών προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια της χώρας», όπως καταγγέλει.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει: «Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, η προμήθεια μασκών και στολών για τις υγειονομικές μονάδες της συγκεκριμένης περιφέρειας κόστισε το διπλάσιο (!) σε σχέση με τις υπόλοιπες ΥΠΕ. Επιπλέον, η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια των υλικών αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία και της κατάθεσης και της αποσφράγισης των προσφορών. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο ιδιοκτήτης των εταιρειών από τις οποίες αγοράστηκαν τα συγκεκριμένα υλικά είναι στέλεχος της ΟΝΝΕΔ!»..

Ακολούθως υποστηρίζει ότι «είναι πλέον σαφές πως το δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές δυσκολίες ή βρίσκεται αντιμέτωπη ακόμα και με το φάσμα της ανεργίας, κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία να κάνουν πάρτι με δημόσιο χρήμα». Τέλος εκτιμά ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι πλήρως εκτεθειμένος και οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για αυτή τη δυσώδη υπόθεση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα