ΣΥΡΙΖΑ: Προϋπολογισμός κοινωνικού δαρβινισμού και αναλγησίας

ΣΥΡΙΖΑ: Προϋπολογισμός κοινωνικού δαρβινισμού και αναλγησίας
H Εφη Αχτιόγλου στη συζήτηση επί του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2021, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Eurokinissi

Μηδενικές δαπάνες για ΕΣΥ, τουρισμό, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και άλλες κατηγορίες διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή.

Για στρατηγική του κοινωνικού δαρβινισμού κατηγορεί την κυβέρνηση η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και προσθέσει ότι ο Προϋπολογισμός του 2021 αποτελεί “μνημείο κοινωνικής αναλγησίας και νεοφιλελεύθερων εμμονών, των ίδιων στοιχείων που οδήγησαν ήδη το 2020 στη βαθιά ύφεση, στην αύξηση της ανεργίας, στη δραστική μείωση μισθών και εισοδημάτων, στην οικονομική ασφυξία των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων”.

Ακολούθως υποστηρίζει: “ο Προϋπολογισμός επιβεβαιώνει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης όχι μόνο δεν συγκράτησαν αλλά βάθυναν την ύφεση. Το 2020 η χώρα μας θα έχει μια από τις βαθύτερες υφέσεις στην Ευρώπη, 10,5%, ενώ η πρόβλεψη για ανάπτυξη 4,8% για το 2021 και αυτή στη βάση έωλων παραδοχών, αποδεικνύει ότι οι υποσχέσεις των κυρίων Μητσοτάκη και Σταϊκούρα περί ανάκαμψης τύπου V έχουν πάει περίπατο.Το κρισιμότερο: ο Προϋπολογισμός επιβεβαιώνει πλήρως ότι η μέχρι σήμερα καταστροφική διαχείριση της πανδημικής και οικονομικής κρίσης δεν ήταν αποτέλεσμα ανικανότητας αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης.

Επιλογές που η ίδια δηλώνει ευθαρσώς στον προϋπολογισμό ότι θα συνεχίσει και το 2021:

  • Μηδενική δαπάνη για εξοπλισμό και υποδομές στο ΕΣΥ,
  • Μηδενική ενίσχυση για τους εργαζόμενους στον τουρισμό,
  • Μηδενική ενίσχυση των εποχικών εργαζομένων,
  • Μηδενική ενίσχυση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες,
  • Μηδενική ενίσχυση για τους μακροχρόνια άνεργους,
  • Μηδενική ενίσχυση για τον πολιτισμό,
  • Μηδενική ενίσχυση για τους αγρότες,
  • Μηδενική ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το κράτος, ούτε καν η συνέχιση του δανείου της επιστρεπτέας προκαταβολής που υπόσχεται η κυβέρνηση
  • Μηδενική ενίσχυση των μισθωτών

Ο Προϋπολογισμός δεν έχει βέβαια μηδενικά παντού. Προβλέπει ότι οι βρισκόμενοι σε οικονομικό αδιέξοδο πολίτες θα πληρώσουν 3,6 δισ. περισσότερα σε φόρους, δηλαδή αύξηση 8,1%! Καμία τέτοια αύξηση φυσικά δεν δικαιολογείται από την προβλεπόμενη ανάπτυξη, απλώς θα την πληρώσουν οι πολίτες. Προβλέπει ότι 2,5 δισ. θα δοθούν σε εξοπλιστικά”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα