ΣΥΡΙΖΑ: Προς παραίτηση ο Όθωνας Ηλιόπουλος – Πρώτη επιλαχούσα η Πόπη Τσαπανίδου

Διαβάζεται σε 2'
Όθωνας Ηλιόπουλος - Πόπη Τσαπανίδου
Όθωνας Ηλιόπουλος - Πόπη Τσαπανίδου SOOC

Ο καθηγητής Ιατρικής του Χάρβαρντ φέρεται να παραιτείται από βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς αυτό επηρεάζει την κατάταξη στο ψηφοδέλτιο.

Την παραίτηση του από βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται ότι είναι έτοιμος να ανακοινώσει ο Όθων Ηλιόπουλος. Ο καθηγητής Ιατρικής του Χάρβαρντ ήταν ένας εκ των τριών βουλευτών Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ με την Έλενα Ακρίτα και τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Πρώτη επιλαχούσα για τη θέση του είναι η τέταρτη στο ψηφοδέλτιο, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, έως τις εκλογές του Ιουνίου του 2023.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο πάντως ανοίγει και τον δρόμο για ενδεχόμενη βουλευτοποίηση του Στέφανου Κασσελάκη, που βρίσκεται στην 9η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενώ προέρχεται επίσης από την ομογένεια.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πάντως, σε συνέντευξή του στο MEGA την Τετάρτη, απάντησε αρνητικά στο σενάριο να βρεθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, είτε στην Ευρωβουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όθων Ηλιόπουλος είχε αναφερθεί στο παρελθόν στον φόρτο εργασίας του. Πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Attica είχε δηλώσει: “Οι μισοί λένε ότι θα παραιτηθώ επειδή με έχει εξαναγκάσει ο Κασσελάκης. Τελευταίο σενάριο είναι ότι θα παραιτηθώ επειδή θα με εξαναγκάσει η δουλειά μου.

Μονάχα ένα πράγμα έχω να δηλώσω: Ουδείς με έχει πιέσει στη δουλειά μου. Ακόμη και αν με είχαν πιέσει, εγώ προσωπικά παίρνω τις αποφάσεις για το τι θα κάνω και προσπαθώ να βελτιστοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπήσω τον απόδημο ελληνισμό”.

Παράλληλα, ο κ. Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε ότι “ουδέποτε ζήτησε ή πίεσε να παραιτηθεί κανείς από τους βουλευτές Επικρατείας”.

“Το δικό μου σύστημα είναι υπερεκτεταμένο. Τρέχω μία κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους απόδημους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι.

Υπάρχει ένας φόρτος εργασίας, που νομίζω κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατώ, τι αφήνω και όσο περνά ο καιρός, συμμετέχω κατά κάποιον τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα