ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία για αποκλιμάκωση στη Ουκρανία

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία για αποκλιμάκωση στη Ουκρανία
Eurokinissi

Ανησυχητική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αναγνώριση των περιοχών στο Ντονμπάς και τονίζει πως η Ελλάδα πρέπει να υποστηρίξει ενεργά την προοπτική της προάσπισης του Διεθνούς Δικαίου και της διπλωματίας.

Την “στήριξή του” σε κάθε πρωτοβουλία για αποκλιμάκωση και διασφάλιση της ειρήνης στην Ουκρανία “σε αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές” εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει “ανησυχητική εξέλιξη που εγκυμονεί κινδύνους ευρύτερης ανάφλεξης στη περιοχή την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την υπονόμευση της Συμφωνίας του Μινσκ με την αναγνώριση των αποσχισθεισών περιοχών στο Ντονμπάς” από τη Ρωσία.

Προσθέτει πως η Ε.Ε. “οφείλει να την αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, εξαντλώντας κάθε διπλωματικό μέσο προκειμένου να ανοίξει ξανά η προοπτική των διαπραγματεύσεων για την εφαρμογή των Συμφωνιών από όλες τις πλευρές και προωθώντας ένα πανευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας και ελέγχου εξοπλισμών που συμπεριλαμβάνει τη Ρωσία”.

“Η Ελλάδα πρέπει να υποστηρίξει ενεργά αυτήν την προοπτική της ειρήνης, της προάσπισης του Διεθνούς Δικαίου και της διπλωματίας και όλες οι ενέργειές της πρέπει να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση” τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ  και υπογραμμίζει την ανάγκη “να δοθεί κάθε δυνατή βοήθεια στην ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας, μεγάλο μέρος της οποίας διαμένει κοντά σε εμπόλεμες περιοχές”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα