Σκηνοθετημένο διαζύγιο Τσίπρα- Καμμένου βλέπει η ΝΔ, πιέζει τους βουλευτές ενόψει ψήφου εμπιστοσύνης

Σκηνοθετημένο διαζύγιο Τσίπρα- Καμμένου βλέπει η ΝΔ, πιέζει τους βουλευτές ενόψει ψήφου εμπιστοσύνης
Το κτίριο της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς Eurokinissi

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για παράσταση που αποβλέπει στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και προειδοποιεί ότι όποιος βουλευτής στηρίξει Τσίπρα στην ψήφο εμπιστοσύνης αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην ιστορία

Για σκηνοθετημένο διαζύγιο ΤσίπραΚαμμένου κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία και βάζει στο στόχαστρο τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που ενδέχεται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, συνδέοντας τη στήριξη της κυβέρνησης με στήριξη στη συμφωνία των Πρεσπών.

“Το θλιβερό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου παρουσίασε σήμερα, σε εθνική μετάδοση, το σκηνοθετημένο «διαζύγιό» του: Μία παράσταση που αποβλέπει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και την διατήρηση του κ. Καμμένου και των βουλευτών του για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους” αναφέρει ειδικότερα σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

“Γι΄αυτό, άλλωστε και ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα, ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να τους διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ” προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση, αναφερόμενη στο Θανάση Παπαχριστόπουλο και τον Κώστα Ζουράρι που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι δε θα διαγράψει.

“Απόδειξη της υποκρισίας του κ. Καμμένου είναι ότι, ενώ συνδέει ευθέως την επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης με την συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα διαγράψει τους δύο αυτούς βουλευτές για να μην διαλυθεί η Κ.Ο των ΑΝΕΛ και να μην χάσει έτσι για λίγο ακόμη τα προνόμιά του ως προέδρου κόμματος” ανέφεραν ειδικότερα στη συνέχεια πηγές της ΝΔ και προσέθεταν:

Αν ήθελε ειλικρινά ο κ. Καμμένος να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα, θα είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας και για την ψήφο εμπιστοσύνης και για την συμφωνία των Πρεσπών. Άλλωστε δεν υπάρχει προηγούμενο πολιτικός αρχηγός να επιτρέπει την ψήφο κατά συνείδηση στους βουλευτές του, σε ψήφο εμπιστοσύνης μιας κυβέρνησης.”

Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι ακόμη μεγαλύτερη είναι η υποκρισία του κ. Τσίπρα, διότι όπως ανέφεραν “την ίδια ώρα που εγκαλεί την αντιπολίτευση για τη στάση της, ο ίδιος δέχεται με πρωτοφανή κυνισμό την ευκαιριακή και οριακή στήριξη της κυβέρνησής του ακόμη και από βουλευτές που έχουν προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσουν ύστερα από λίγες μέρες την συμφωνία των Πρεσπών. Όπως ο κ. Ζουράρις, ο κ. Κόκκαλης, και ενδεχομένως και άλλοι.” Ανέφεραν επίσης με νοημα ότι τις επομενες βδομάδες θα φανεί και η υποκρισία Τσίπρα, αλλά και ποια είναι τα ανταλλάγματα που έχει ήδη προσφέρει σε βουλευτές της αντιπολίτευσης για να τον στηρίξουν.

Η ΝΔ, η οποία από την προηγούμενη εβδομάδα ασκεί πίεση στους βουλευτές των ΑΝΕΛ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και μη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στην ανακοίνωση της εξάλλου καταλήγει απευθυνόμενη στους βουλευτές των ΑΝΕΛ και όχι μόνον:

“Η αυλαία αυτής της κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης πρέπει να πέσει. Στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης όποιος βουλευτής στηρίξει τον κ. Τσίπρα, αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην Ιστορία” .

Πηγές της ΝΔ υποστηρίζαν επίσης ότι το πόσο σκηνοθετημένο ήταν το σημερινό διαζύγιο αποδεικνύεται εξ άλλου και από το γεγονός ότι λίγα λεπτά αφ ότου ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε την αποχώρησή του, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε και ποιος θα τον αντικαταστήσει σαν έτοιμος από καιρό.

Χαρακτήριζαν επίσης χωρίς προηγούμενο και το γεγονός ότι λίγα λεπτά αφ ότου ο κ. Καμμένος αποχώρησε από την Κυβέρνηση και δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τον κ. Τσίπρα την Πέμπτη για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και επιτέθηκε αποκλειστικά εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Είναι απολύτως σαφές ότι ο κ. Τσίπρας και ο επί χρόνια συναρχηγός του, μοιράζονται πλέον μόνον την ίδια αγωνία: Κάνουν τα πάντα μήπως και διασωθούν πολιτικά αδιαφορώντας ακόμη για τα εθνικά μας συμφέροντα” κατέληγαν οι ίδιες πηγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version