Κύκλοι ΥπΕξ: Η ηγεσία της Εκκλησίας συμπορεύεται με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών EUROKINISSI

Έντονη αντίδραση κύκλων του υπουργείου Εξωτερικών, σε όσα ανέφερε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σχετικά με το θέμα της ονομασίας στο Σκοπιανό

Σκληρή απάντηση πηγών του υπουργείου Εξωτερικών στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, μετά την επιστολή της προς τον πρωθυπουργό για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

"Άραγε, η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής»;", αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι του ΥπΕξ.

ADVERTISING

"Η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να κάνει ανοικτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας. Επειδή έχει ξεπεράσει τα όρια των «αρμοδιοτήτων» της, μήπως να μας πει κιόλας η Εκκλησία και ποιο «όνομα» θέλει η ίδια για να το διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με τα Σκόπια; Η ηγεσία της Εκκλησίας, προτού εκφράσει άποψη, δεν μπήκε ούτε καν στον κόπο να ρωτήσει την κυβέρνηση, για να ενημερωθεί ποιες είναι οι θέσεις της και πως έχει αποφασίσει να χειριστεί τις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ;", συμπληρώνουν χαρακτηριστικά από το υπουργείο Εξωτερικών.

"Η ηγεσία της Εκκλησίας, όπως δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θέλει να εμπλέκεται το κράτος στις «ιερές υποθέσεις» της, θα πρέπει να γνωρίζει, εξίσου ξεκάθαρα, ότι επιβάλλεται να μην εμπλέκεται και η ίδια στις κρατικές και διπλωματικές υποθέσεις. Ειδικά, σε τέτοια, τόσο σοβαρά εθνικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής".

Η ηγεσία της Εκκλησίας η οποία δηλώνει ότι κόπτεται για τα εθνικά θέματα, επιβάλλεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να εστιάζει στο εθνικό συμφέρον και όχι στην εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων ιεραρχών, και, πολύ πιθανώς, των προσωπικών πολιτικών «συγγενειών» τους, με πρόσχημα δήθεν τις ανησυχίες του «ποιμνίου» τους για το ονοματολογικό".

Την Τετάρτη, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την χρήση του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ο αρχιεπίσκοπος, εξερχόμενος της Μονής Πετράκη, προχώρησε στις εξής δηλώσεις: "Όλοι παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και αγωνία αυτή την υπερκινητικότητα για το θέμα της Μακεδονίας, επομένως και η εκκλησία έχει κάθε δικαιολογία να ενδιαφερθεί για αυτό το θέμα, διότι, όπως ξέρουμε όλοι μας, δεν είναι θέμα μόνο εθνικό είναι θέμα και εκκλησιαστικό". Όπως τόνισε ο κ. Ιερώνυμος, η Εκκλησία και ο ίδιος προσωπικά, παρακολουθεί με πολλή αγωνία και συγκίνηση το θέμα, ενώ τάχθηκε κατά των συλλλαλητηρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκληρή γραμμή από την Εκκλησία: Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την απονομή του όρου "Μακεδονία"

SHARE:

24Media Network