Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση θα αγωνιστεί σκληρά για το ασφαλιστικό

Εκδήλωση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο υπουργείο Περιβάλλοντος την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Εκδήλωση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο υπουργείο Περιβάλλοντος την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Στην παρούσα κατάσταση αναγκαία είναι «η συναίνεση της κοινωνίας, και σε καμία περίπτωση η διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τόνισε μεταξύ άλλων ο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του

Η κυβέρνηση θα αγωνιστεί σκληρά για το ασφαλιστικό και «το παράλληλο πρόγραμμα θα γίνει πράξη», επισημάνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών », τονίζοντας ότι στην παρούσα κατάσταση αναγκαία είναι «η συναίνεση της κοινωνίας», και σε καμία περίπτωση η διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας .

Ο υπουργός αναφερόμενος στα σενάρια περί οικουμενικής τα χαρακτηρίζει «δημιούργημα εκείνων των κύκλων που θα θέλανε να διαμορφώσουν συνθήκες ομηρίας για την κυβέρνηση», ενώ θεωρεί πολιτικά επιζήμια την επιμονή της Ένωσης Κεντρώων επί του θέματος.

Για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την πιθανότητα κάποιας «ψυχρότητας» λόγω της καταψήφισης του συμφώνου συμβίωσης και τις εισηγούμενες από τον Πάνο Καμμένο αλλαγές στο Στρατό, ο κ Σκουρλέτης δηλώνει ότι «η σχέση έχει δοκιμαστεί» και πάντα «επιτυγχάνεται η αναγκαία συνεννόηση».

Για το ασφαλιστικό ανακοινώνει την επιδίωξη της κυβέρνησης «να μην παραδώσει τα όπλα» αλλά να διαμορφώσει συμμαχίες στο Εξωτερικό που «θα αποτρέψουν τη μείωση των κύριων συντάξεων».

Ο υπουργός ερωτηθείς για την αναβολή του παράλληλου προγράμματος και την συνακόλουθη δυσπιστία της κοινωνίας απέναντι στην κυβέρνηση απαντά ότι η δυσπιστία θα προκύψει με την εγκατάλειψη του προγράμματος, το οποίο όμως θα γίνει πράξη και θα αποτελέσει ένα διαφορετικό δείγμα γραφής.

Τέλος για το νευραλγικό ενεργειακό ζήτημα και τις συνεργασίες με άλλες χώρες επί του θέματος που προωθεί το υπουργείο του, ο Σκουρλέτης αναφέρει ότι διαμορφώνεται συνεχώς ο ενεργειακός χάρτης της περιοχής με την επανεκκίνηση του αγωγού ΤΑΡ , την προώθηση του πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει τις συζητήσεις με την Ρωσική πλευρά για τον νότιο ευρωπαϊκό αγωγό. Το μεγάλο ζητούμενο για την χώρας μας, ολοκληρώνει ο κ Σκουρλέτης είναι «να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης ενεργειακής πολιτικής».

SHARE:

24Media Network