Σκουρλέτης: Τα μέτρα να ψηφιστούν με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Σκουρλέτης: Τα μέτρα να ψηφιστούν με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Την προσωπική του άποψη, όπως διευκρίνισε, διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης για τα νέα μέτρα που θα φέρει η συμφωνία. Η Νέα Δημοκρατία πάντως ξεκαθαρίζει πως θα καταψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων

"Επειδή ακριβώς αυτά τα μέτρα αφορούν το έτος 2019 και μετά, υπάρχει ανάγκη να ψηφιστούν από μία ευρύτατη πλειοψηφία εντός Βουλής", δήλωσε στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο Πάνος Σκουρλέτης.

"Μιλάω για μία ευρύτατη συναίνεση", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, "δεν ξέρω αν θα είναι 180 ή παραπάνω ή λιγότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν την επόμενη κυβέρνηση που δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι στο μεγαλύτερο της μέρος. Άρα, δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε αυτή τη διάσταση, της ανάγκης να υπάρξει μία ευρύτερη συναίνεση".

Στο ερώτημα αν αυτό είναι προσωπική του άποψη ή κυβερνητική θέση, ο ίδιος απάντησε ότι "είναι προσωπική μου άποψη".

ADVERTISING

Σε αναφορά ότι υπάρχει ανησυχία από δηλώσεις κορυφαίων στελεχών από την πλευρά των δανειστών που λένε πως αντίμετρα θα υπάρξουν μόνο αν υπάρξει πλεόνασμα, ο κ. Σκουρλέτης είπε:

"Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι, ότι ούτως ή άλλως η συζήτηση για τα επιπλέον μέτρα και τα αντίμετρα γίνεται πάνω στο έδαφος του συμφωνημένου πρωτογενούς πλεονάσματος, είτε είναι αυτό είναι 3%, είτε 3,5%. Αυτό είναι δεδομένο".

Στην επισήμανση ότι η κυβέρνηση μίλησε για δημοσιονομικά ουδέτερα μέτρα, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε:

"Δημοσιονομικά μέτρα πέραν του ύψους του πρωτογενούς πλεονάσματος που έχει συμφωνηθεί. Νομίζω ότι πρέπει να καταστεί σαφές αυτό".

"Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει  το νέο πακέτο μέτρων της Κυβέρνησης"

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε άμεση απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα.

"Ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε σήμερα από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να γίνει ουσιαστικά συνένοχη στην κυβερνητική αποτυχία, ανικανότητα και αναλγησία και να ψηφίσει τα νέα δυσμενή μέτρα στη Βουλή.

Τον ενημερώνουμε για να μην αγωνιά ούτε εκείνος, ούτε ο κ. Τσίπρας, ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων της Κυβέρνησης.

Όλοι συνειδητοποιούν ότι η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

SHARE:

24Media Network