Σκουρλέτης: Θα βρεθούν 151 βουλευτές, θα ανανεωθεί η εμπιστοσύνη

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης MOTIONTEAM

Από την Πάτρα ο Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε την πίστη του ότι η κυβερνητική παράταξη θα βρει 151 ψήφους και στις δύο επόμενες κρίσιμες ψηφοφορίες.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου και θεωρώ τελικά, ότι και στις δύο μεγάλες και σημαντικές ψηφοφορίες που είναι μπροστά μας, τόσο αυτή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όσο και για την συμφωνία των Πρεσπών, θα βρεθούν πάνω από 151 ή τουλάχιστον 151 Έλληνες βουλευτές για να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική κυβέρνηση».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις που έκανε απόψε στην Πάτρα, προσερχόμενος σε εκδήλωση που οργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος, στον χώρο της «Αγοράς Αργύρη.»

Όπως πρόσθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης, «το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες και στο πλαίσιο αυτών των διαδικασιών, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση απέναντι στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, με δική του πρωτοβουλία, θέτει πρώτα από όλα το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης απέναντι στην κυβέρνησή του».

«Νομίζω», συνέχισε, «ότι το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο, ώστε θα μας δώσει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε τους επόμενους μήνες» και εξήγησε: «Πρόσφατα βγήκαμε από το πρόγραμμα και ήδη η κυβέρνησή μας έχει προχωρήσει στην ψήφιση συγκεκριμένων μέτρων, που ανακουφίζουν μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και δίνουν πραγματικά μία νέα προοπτική, τόσο στους ίδιους τους Eλληνες πολίτες, όσο και στην οικονομία. Αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί και νομίζω πως θα γίνει».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν η κυβέρνηση θα μπορέσει με οριακή πλειοψηφία να εξαντλήσει την τετραετία, ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε: «Οριακή πλειοψηφία είχαμε και μέχρι τώρα. Αυτή η κυβέρνηση, παρά τις προφητείες των αντιπάλων μας, συμπληρώνει σε λίγες μέρες τέσσερα χρόνια, αν μετρήσουμε από τον Ιανουάριο του 2015. Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται, και αυτό πια δεν αφορά μόνο τα πολιτικά κόμματα, αφορά θα έλεγα το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να δει να γίνεται πράξη η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επιδότηση του ενοικίου για τα νέα ζευγάρια, οι 120 δόσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο, πράγματα τα οποία είναι αναγκαία, αλλά και άλλα θεσμικού χαρακτήρα, όπως η Συνταγματική μεταρρύθμιση και η συμφωνία ανάμεσα στο Κράτος και την Εκκλησία. Για όλα αυτά νομίζω ότι υπάρχει το περιθώριο να ολοκληρωθούν κατά την παρούσα κυβέρνηση».

Επίσης, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει τον συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο, υπό την προϋπόθεση, όπως είπε και ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι θα έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του ελληνικού κοινοβουλίου».

Απαντώντας ο Πάνος Σκουρλέτης, σε άλλη ερώτηση, για τα στελέχη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» που θα συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση τόνισε: «Θεωρώ ότι όχι μόνο για αυτούς, αλλά και για όλα τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, για όλους τους βουλευτές, υπάρχει κάποια στιγμή που ο καθένας αναλαμβάνει και τις προσωπικές του ευθύνες. Άλλωστε, κάθε βουλευτής σε τελική ανάλυση λειτουργεί με βάση την συνείδησή του και θεωρώ ότι όσοι επιλέξουν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη σημερινή κυβέρνηση, το κάνουν με πλήρη αίσθηση της ευθύνης τους και κάνουν αυτό που κατά τη γνώμη μου είναι και το ωφέλιμο και το συμφέρον του ελληνικού λαού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: