Σπίρτζης: Δεν θα υπάρξουν διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

Συνέντευξη τύπου του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη για το νέο νομοσχέδιο για τις Μεταφορές την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συνέντευξη τύπου του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη για το νέο νομοσχέδιο για τις Μεταφορές την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Διαψεύδει ο υπουργός Μεταφορών τις φήμες για νέα πλευρικά και μετωπικά διόδια, ενώ κάνει λόγο για αντικατάσταση των υπαρχόντων από ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και τόνισε πως όχι μόνο δεν θα υπάρξουν πλευρικά και μετωπικά διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, αλλά θα ξηλωθούν και όσα υπάρχουν σήμερα προκειμένου να αντικατασταθούν από ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης: “Όχι μόνο δεν θα γίνουν μετωπικά και πλευρικά διόδια αλλά αυτό που επιδιώκουμε, και θα το καταφέρουμε, είναι να μην υπάρχουν καν οι σταθμοί των διοδίων που υπάρχουν σήμερα. Αυτός είναι και ο λόγος που πριν λίγες μέρες ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό νέου συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων, επομένως ό,τι έχουμε πει τηρείται, ισχύει και υλοποιείται”.

ADVERTISING

“Δεν υπάρχει απόφαση για πλευρικά διόδια, υπάρχει η υποχρέωση της σύμβασης για πλευρικά διόδια, και για μετωπικά διόδια. Αυτό που ξεκίνησε για μια ακόμη φορά να συζητιέται είναι γιατί εκδόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο περιβάλλοντος η έγκριση με τους περιβαλλοντικούς όρους εκείνης της δέσμευσης. Αυτό έγινε για διαδικασίες που σχετίζονται με τη σύμβαση και την ολοκλήρωση της κατασκευαστικής περιόδου, προκειμένου το να συνεχιστεί η σύμβαση και να προχωρήσουμε στην περίοδο λειτουργίας. Δηλαδή να μεταφερθούν τυπικά τα έργα που προβλεπόντουσαν να γίνουν στη φάση της κατασκευής, στη δεύτερη φάση, στη φάση της λειτουργίας".

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τις μεταφορικές εταιρίες, επισημαίνοντας πως “το νομοσχέδιο είναι στο γενικό λογιστήριο του κράτους, φαντάζομαι σήμερα ή αύριο θα υπάρχει η σχετική εισήγηση που προβλέπεται και θα εισαχθεί στις επιτροπές της Βουλής”.

24Media Network