Σπυράκη: Η κυβέρνηση φέρνει τον κατώτατο για να ξεφύγει από τις Πρέσπες

Σπυράκη: Η κυβέρνηση φέρνει τον κατώτατο για να ξεφύγει από τις Πρέσπες
Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη Eurokinissi

Η εκπρόσωπος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης ως Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και εξήγγειλε σχέδιο για την οικονομία της Μακεδονίας. Διακριτικό άδειασμα σε Σαμαρά. Ερώτημα εάν η έξοδος στις αγορές είναι πραγματική ή συμβολική

Επίθεση στην κυβέρνηση για την προσφάτως κυρωθείσα συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη κατά τη διάρκεια του briefing.

Ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης ως Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και εξήγγειλε σχέδιο στήριξης για την οικονομία της Μακεδονίας, επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να αμβλύνει τις επιπτώσεις μίας κακής όπως επιμένει συμφωνίας.

Η κ.Σπυράκη μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει τώρα τον κατώτατο μισθό για να ξεφύγει από τις Πρέσπες, ενώ έθεσε το ερώτημα εάν η έξοδος στις αγορές είναι πραγματική ή συμβολική.

Σημειωτέον πάντως ότι στο ερώτημα πως σχολιάζει την επιχειρηματολογία Σαμαρά στη Βουλή κατά οποιασδήποτε σύνθετης ονομασίας, η κ.Σπυράκη παρέπεμψε στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν την ψηφοφορία για τις Πρέσπες, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ξεκάθαρα πει ότι το ζήτημα δεν είναι τόσο η χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία, όσο η εθνότητα και η γλώσσα.

“Η κυβέρνηση του κ.Τσίπρα είναι συνώνυμη με την πολιτική ανωμαλία και συναλλαγή. Οι 151 που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης δεν είναι οι ίδιοι που ψήφισαν τις Πρέσπες. Η κυβέρνηση βιάζεται να ξεχάσουμε ότιεκχώρησε μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα και ο Ζαέφ πανηγυρίζει ξεχνώντας το πρώτο συνθετικό του ονόματος της χώρας του” επισήμανε καταρχήν η κ.Σπυράκη.

Επανέλαβε ότι η ΝΔ δεσμεύεται να ελέγχει στενά την εφαρμογή αυτής της κακής συμφωνίας και να περιορίσει τις επιπτώσεις της και εξήγγειλε μάλιστα ότι στο πλαίσιο αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση θα ανακοινώσει σχέδιο στήριξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας για τη Μακεδονία.

“Η ΝΔ διατηρεί δικαίωμα να μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία στην ΕΕ” επανέλαβε επίσης η κ.Σπυράκη, ενώ στο ερώτημα του News 247 τι θα κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση όταν έλθει το πρωτόκολλο ένταξης ως Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ, απάντησε:

“Ακριβώς ό,τι έπραξε και στηδιαδικασία κύρωσης. Η ΝΔ θεωρεί ότι αυτή η συμφωνία είναι κακή και όχι επωφελής για τα εθνικά συμφέροντα και παρά τις προσπάθειες κυβέρνησης να ξεχάσουμε τις συνέπειες της, η ΝΔ είναι εδώ για να ελέγξει την εφαρμογή και να μπλοκάρει την πορεία στην ΕΕ εφόσον θεωρήσει ότι θίγονται τα εθνικά συμφέροντα”.

Στο ερώτημα γιατί η ΝΔ δεν δεσμεύεται ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία ως κυβέρνηση, απάντησε: “Δεν έχω κάτι να προσθέσω, οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες” καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση γνωρίζει ότι διεθνείς συμφωνίες δεν ακυρώνονται.

“Η ΝΔ είχε νομοθετήσει τον κατώτατο, ο Τσίπρας τον θυμήθηκε για να ξεφύγει από τις Πρέσπες”

Η εκπρόσωπος της ΝΔ ερωτηθείσα εάν η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, έδειξε προς θετική στάση αλλά σημείωσε ότι: “Η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από τις Πρέσπες, έβγαλε από το συρτάρι τη δυνατότητα προσαρμογής προς τα πάνω του κατώτατου μισθού που είχε νομοθετήσει η ΝΔ. Θα μπορουσε να το είχε κάνει νωρίτερα αλλά περίμενε να περάσουν οι Πρεσπες”.

Υπενθύμισε επίσης ότι ο κ.Μητσοτάκης έχει εξαγγείλει την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και έχει προτείνει να συνδεθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού με το ρυθμό ανάπτυξης της χώρας.

“Ερώτημα εάν είναι πραγματική ή συμβολική η έξοδος στις αγορές”

Η κ.Σπυράκη υποβάθμισε τη σημερινή έκδοση 5ετούς ομολόγου από το ελληνικό δημόσιο. “Το ερώτημα είναι εάν είναι πραγματική ή συμβολική η έξοδος” σχολίασε και υπενθύμισε ότι “η Ελλάδα είχε προσεγγίσει σταδιακά τις αγορές από τον Απρίλιο του 2014 με Σαμαρα”. Υποστήριξε επίσης ότι “η κυβέρνηση Τσίπρα και προθύμων επιχειρεί να ξαναφέρει τη χώρα στην κατάσταση που βρισκόταν τότε” και κάλεσε όλους να κάνουν τη σύγκριση με το 5ετές της Πορτογαλίας, που έχει επιτόκιο 0,3%.

“Πικραμένος ο Καμμένος από το προσυμφωνημένο διαζύγιο”

Η κ.Σπυράκη εκλήθη να σχολιάσει και τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Καμμένος υποστήριξε σήμερα στον Ant1 μεταξύ άλλων ότι η διαπλοκή έχει σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών, ότι ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε να είναι στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και ότι υπάρχει σχέδιο διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ενώ άφησε νέες βολές κατά Κοτζιά.

“Ο κ.Καμμένος εμφανίζεται πολύ πικραμένος από το προσυμφωνημένο διαζύγιο με τον κ.Τσίπρα,προφανώς γιατί δεν τα βρήκαν στη μοιρασιά, για αυτό λέει δημόσια ότι σύμβουλος του πρωθυπουργού παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη και ο κ.Τσίπρας κάνει ότι δεν ακούει” είπε η κ.Σπυράκη προσθέτοντας: “Εάν ξέρει κάτι παραπάνω ο κ.Καμμένος και δεν είναι απλά έξαψη θυμού ενός απατημένου εταίρου, να τα πει δημόσια.”

Τι είπε για Δένδια- Νέα επίθεση για Πετσίτη

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις Δένδια πως η ΝΔ δεν είναι κόμμα των ακραίων φωνών και τις αιχμές του κατά Γεωργιάδη, η κ.Σπυράκη είπε: “Είναι σαφές ότι η ΝΔ στην υπόθεση της συζήτησης της συμφωνίας των Πρεσπών πήγε συντεταγμένη με στέρεη επιχειρηματολογία και ψήφισε κατά και αυτό το μήνυμα είναι καθαρό. Επαναφέρω τα όσα είπε ο κ.Μητσοτάκης σε εκείνη τη συζήτηση, είναι ο πρόεδρος της ΝΔ και πίσω από την άποψη του στοιχήθηκε η ΝΔ και σε σχέση με το μείζον αυτό θέμα και συνολικά. Αλλη συζήτηση δεν είναι ώρα να κάνουμε”.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ τέλος έκανε δήλωση για την υπόθεση Πετσίτη και την έρευνα για ΔΕΠΑ, θέτοντας το ερώτημα εάν έχει σχέση ο κ.Πετσίτης με το Μαξίμου και υπουργούς της κυβέρνησης και εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Δικαιοσύνη με την έρευνα της θα δώσει απάντηση.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα