Σπυράκη στο News 24/7: Γιατί καταψήφισα την εξίσωση Ναζισμού-Κομμουνισμού

Σπυράκη στο News 24/7: Γιατί καταψήφισα την εξίσωση Ναζισμού-Κομμουνισμού
Η Μαρία Σπυράκη Eurokinissi

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ εξηγεί στο News 24/7 γιατί καταψήφισε το κείμενο που ουσιαστικά στόχευε σε κατάργηση των κομμουνιστικών κομμάτων. Δεν υπήρχε κομματική γραμμή από ΝΔ.

Στις επιθέσεις γιατί καταψήφισε την εξίσωση κομμουνισμού- ναζισμού στο Ευρωκοινοβούλιο που δέχεται στο διαδίκτυο απαντά η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Το ψήφισμα σχετικά με τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης δεν εξίσωνε απλώς κομμουνισμό και ναζισμό, αλλά ουσιαστικά υποστήριζε πως «ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ξεκίνησε ως άμεσο αποτέλεσμα της Συνθήκης μη επιθέσεως της 23ης Αυγούστου 1939 μεταξύ Ναζί και Σοβιετικών, γνωστής επίσης ως σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ».

Πλην της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία υπερψήφισε, οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ΝΔ επέλεξαν λευκό ή απείχαν, με εξαίρεση την κα. Σπυράκη η οποία καταψήφισε. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Γιώργος Κύρτσος και ο Θοδωρής Ζαγοράκης ψήφισαν λευκό, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ και ο Μανόλης Κεφαλογιάννης απείχαν.

Σημειωτέον ότι δεν υπήρχε κομματική γραμμή από τη ΝΔ, αλλά οι ευρωβουλευτές αφέθηκαν ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το Ευρωκοινοβούλιο είχε συζητήσει παρόμοιο ψήφισμα το 2009. Ο τότε επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ και ιστορικό στέλεχος της παράταξης Γιάννης Βαρβιτσιώτης είχε δηλώσει τότε στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής ότι η Ιστορία είναι θέμα των ιστορικών και όλοι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ απείχαν, μεταξύ αυτών και ο νυν αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η κα. Σπυράκη μιλώντας στο News 24/7 τόνισε ότι το ψήφισμα είχε σημεία που κανένας φιλελεύθερος άνθρωπος δε μπορεί να ανεχθεί, καθώς ζητά ουσιαστικά να καταργηθούν τα κομμουνιστικά κόμματα.

Σημειωτέον ότι το ψήφισμα προωθούσαν ιδιαίτερα οι Πολωνοί, οι Ούγγροι και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, που έχουν θέμα με τα δικά τους κομμουνιστικά κόμματα.

Σε δηλώσεις της η κας Σπυράκη υπενθύμισε ότι ΝΔ δεν είχε υπερψηφίσει ούτε το πρώτο ψήφισμα τον Απρίλιο του 2009, παρέπεμψε σε όσα είχε πει τότε ο κ. Βαρβιτσιώτης και τόνισε:

“Δεν πιστεύω ότι πρέπει να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ, το οποίο νομιμοποίησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974, ούτε καν η Χρυσή Αυγή. Πιστεύω στην επιλογή των πολιτών που εξαφάνισαν με την ψήφο τους τη Χρυσή Αυγή.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα