Νέα κόντρα για τους “Παραιτηθείτε” με αφορμή μυστηριώδη ανακοίνωση “αναρχικών”

Συγκέντρωση υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, στην πλατεία Συντάγματος, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015.
(Phasma// ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
Συγκέντρωση υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, στην πλατεία Συντάγματος, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015. (Phasma// ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) PHASMA

Η ΝΔ κατήγγειλε ότι πρώτη φορά αναρχικοί στηρίζουν κυβέρνηση, το κάλεσμα όμως κατέβηκε πολύ άμεσα από γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και αφού άλλοι χρήστες είχαν σχολιάσει ότι δεν υπάρχει οργάνωση "Αναρχικοί- Κομμουνιστές". Αναφορά και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Άνω κάτω έχει γίνει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την συγκέντρωση της Τετάρτης των “Παραιτηθείτε” και μία “περίεργη” ανακοίνωση περί αντισυγκέντρωσης αναρχικών, η οποία προκάλεσε την αντίδραση της Συγγρού, κατέβηκε όμως άμεσα από το indymedia.org όπου είχε αναρτηθεί μόνο στο χρονολόγιο μετά από σχόλια άλλων χρηστών του ιστοχώρου.

Ειδικότερα το κείμενο που είχε αναρτηθεί ανέφερε:

“Όλοι την Τετάρτη 15/6 στο Σύνταγμα στις 19.00 για την υπεράσπιση του χώρου που 6 χρόνια τώρα δώσαμε μάχες με τους προστάτες των μνημονιακών πολιτικών και τα τσιράκια τους.

Οι δρόμοι ανήκουν στον κόσμο του αγώνα και στους εξεγερμένους και όχι στους ρουφιάνους και τους προσκυνημένους!

Αναρχικοί-Κομμουνιστές”

Ανακοίνωση ΝΔ

Η ΝΔ με ανακοίνωση της κατήγγειλε ότι πρώτη φορά στα χρονικά αναρχικοί στηρίζουν κυβέρνηση.

«Καθιστούμε την κυβέρνηση απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος «Παραιτηθείτε», στην αυριανή τους συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος», σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει: «Όσο και αν η κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση».

Σημειωτέον πάντως ότι αφενός το "αναρχικοί κομμουνιστές" είναι κάτι γενικό και δεν υπάρχει τέτοια συλλογικότητα ή ομάδα στον αναρχικό χώρο, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, αφετέρου στο ημερολόγιο του indymedia (όπως και γενικότερα μεσα στο site) μπορεί ο καθένας να ανεβάσει οτιδήποτε και αν είναι στο ελάχιστο αληθοφανες μετά από έναν τυπικό έλεγχο από τη συντακτική ομάδα, βγαίνει στον "αέρα". Εντύπωση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι το κάλεσμα στην αντισυγκέντρωση έγινε μόνο με μια ανάρτηση στο ημερολόγιο και ότι σε αντίθεση με άλλα παρόμοια καλέσματα αυτό δεν έχει υποστηρικτικό κείμενο και αιτιολόγηση.

Ταυτόχρονα καμία από τις γνωστές ομάδες/συλλογικότητες του αναρχικού χώρου δεν έχει βγάλει σχετικό κάλεσμα για αύριο, κάτι που σημείωσαν χρήστες της ιστοσελίδας με αποτέλεσμα η ανάρτηση να αφαιρεθεί από το ημερολόγιο εκδηλώσεων.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο twitter έγραψε:

"Οι #παραιτηθειτε εναντίον της κυβέρνησης,οι αντιεξουσιαστές εναντίον των παραιτηθείτε.Άρα οι αντιεξουσιαστές υπέρ της κυβέρνησης! Τυχαίο?"

Παρέμβαση στην εισαγγελέα

Με αφορμή τα παραπάνω, αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε η εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του «Παραιτηθείτε, Ούτε Χρώματα, Ούτε Κόμματα, Ούτε Συνδικάτα, Πολίτες Μόνο» Ελένη Κριτσιδήμα, γνωστοποιώντας στην κυρία Κουτζαμάνη ότι το «Παραιτηθείτε.....» οργανώνει μια «ειρηνική συγκέντρωση με αιτήματα και μηνύματα στο πλαίσιο του Συντάγματος, με πλήρη σεβασμό στους θεσμούς και χωρίς πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων».

Παράλληλα, η κυρία Κριτσιδήμα ενημερώνει την ανωτάτη εισαγγελική λειτουργό, ότι έχει αποστείλει σχετική επιστολή για την αυριανή συγκέντρωση, στον Δήμαρχο Αθηναίων, ενώ παράλληλα υπέβαλε σχετική αίτηση χορήγησης άδειας χρήσης της πλατείας Συντάγματος. Επίσης, αναφέρει ότι υπέβαλε αίτηση στον γενικό αστυνομικό διευθυντή, προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία εκείνα μέτρα για την προστασία της συνάθροισης και των πολιτών που θα συγκεντρωθούν.

Τέλος, η κυρία Κριτσιδήμα, σημειώνει ότι θεωρεί υποχρέωσή της την αποστολή της αναφοράς αυτής προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «ενόψει της κρίσιμης δικαιοπολιτικά αρμοδιότητας σας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καραμανλικός προβληματισμός για τους 'Παραιτηθείτε' και τη διεύρυνση της ΝΔ

Κυρίτσης για 'Παραιτηθείτε': Να έχετε μαζί σας καπελάκι και νερό για τη ζέστη

Για γραφικά σχέδια κατηγορεί το Μαξίμου τη ΝΔ, που επιμένει στην καταγγελία για αυταρχισμό

SHARE: