Στα ύψη η κόντρα με επίκεντρο τον Καμμένο

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη Βουλή, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016. 
(EUROKINISSI/ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)
Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη Βουλή, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) EUROKINISSI

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης-ΝΔ για την υπόθεση του "Noor 1" των συνομιλιών Καμμένου. Μήνυση κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Στα ύψη το θερμόμετρο για την υπόθεση του "Νοοr 1" και των συνομιλιών του Πάνου Καμμένου, με την κυβέρνηση να καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία στοχοποίηση του υπουργού Άμυνας και τη ΝΔ να απαντά ότι "ο κ. Τσίπρας καλύπτει Καμμένο". Την ίδια στιγμή κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι είναι προφανές ότι η ΝΔ επέλεξε να αποσυρθεί από το πολιτικό σκηνικό, υπογραμμίζοντας: «Δύο ημέρες ρωτάμε. Ποιος είναι ο εντολέας της και τελικά ανέλαβε άλλος να απαντήσει εξ ονόματος της».

Ειδικότερα, στην αξίωσή του από τη ΝΔ να πει "ονόματα" επέμεινε νωρίτερα το πρωθυπουργικό γραφείο, σχολιάζοντας σκωπτικά την επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για τον Πάνο Καμμένο και καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση "υλοποίηση της εντολής στοχοποίησης" του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, σημειώνεται: «258 λέξεις ανακοίνωση και ούτε ένα όνομα. Άλλα λόγια να ξεχνιόμαστε. Όσο, όμως, η ΝΔ επιμένει στην υλοποίηση της εντολής πολιτικής στοχοποίησης Καμμένου, μην τολμώντας να φανερώσει τον εντολέα της, τόσο εκτίθεται και απαξιώνεται στα μάτια της εμβρόντητης κοινής γνώμης. Να θυμούνται όμως στη ΝΔ ότι "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο"».

Σημειωτέον ότι νωρίτερα, η αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμιζε πως "είναι πλέον σαφές σε όλους ότι η παρέα του Μαξίμου, προκειμένου να κρατήσει τις καρέκλες της ανέχεται και επικροτεί τις μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου, το ήθος και το ύφος που συνοδεύει τη δημόσια παρουσία του". Μάλιστα, η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "έφτασε στο έσχατο σημείο αθλιότητας να αφήνει χυδαίους και αδιανόητους υπαινιγμούς για να δικαιολογήσει τις έκνομες συμπεριφορές της»". "Όλοι οι πολίτες αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της χώρας να παραβιάζει συστηματικά τους στρατιωτικούς κανονισμούς και τους νόμους; Πώς είναι δυνατόν να προκαλεί με τη χυδαιότητα της συμπεριφοράς του και των μηνυμάτων του μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Πώς είναι δυνατόν να παρεμβαίνει εν ψυχρώ σε δικαστικές υποθέσεις συνομιλώντας με ισοβίτες στη φυλακή, κατάδικους για εμπόριο ναρκωτικών", διερωτάτο η Ν.Δ

Υπενθυμίζεται ότι, πέραν της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και το Ποτάμι έχει ζητήσει την κλήση Καμμένου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ώστε να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις των βουλευτών.

ΝΔ: "Ο Τσίπρας καλύπτει Καμμένο"

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία κλιμακώνει την αντιπαράθεση της με την κυβέρνηση με αιχμή τον Πάνο Καμμένο, που απαντά στην επίθεση του Μαξίμου καταλογίζοντας στην κυβέρνηση  πλήρη πολιτική κάλυψη σε «έκνομες συμπεριφορές». Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στα δικά της ερωτήματα και εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα για  «πλήρη πολιτική, ηθική και αισθητική ταύτιση» προκειμένου να κρατήσουν τις «καρέκλες» της εξουσίας. Αναλυτικότερα σε ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει σε απάντηση στη χτεσινή ανακοίνωση του Μαξίμου:

AdTech Ad

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την ουσία του μείζονος πολιτικού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Όλοι οι πολίτες αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας της χώρας να παραβιάζει συστηματικά τους στρατιωτικούς κανονισμούς και τους νόμους;

Πώς είναι δυνατόν να προκαλεί με τη χυδαιότητα της συμπεριφοράς του και των μηνυμάτων του μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Πώς είναι δυνατόν να παρεμβαίνει εν ψυχρώ σε δικαστικές υποθέσεις συνομιλώντας με ισοβίτες στη φυλακή, κατάδικους για εμπόριο ναρκωτικών; Σε κάθε δε, πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητος θεσμός και οφείλει να κάνει τη δουλειά της χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση.

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα της κοινής γνώμης, ο κ. Καμμένος αποφεύγει να απαντήσει. Σιωπά.

Τη Δευτέρα στη Βουλή είναι υποχρεωμένος να έλθει να απαντήσει σε όλα αυτά, στο πλαίσιο Επίκαιρης Ερώτησης που έχει κατατεθεί. Εκτός αν συνεχίσει να κρύβεται πίσω από την υπεράσπιση που του παρέχει ο κυβερνητικός του συνεταίρος.

Γιατί είναι πλέον σαφές σε όλους ότι η παρέα του Μαξίμου, προκειμένου να κρατήσει τις καρέκλες της ανέχεται και επικροτεί τις μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου, το ήθος και το ύφος που συνοδεύει τη δημόσια παρουσία του. Έφτασαν μάλιστα στο έσχατο σημείο αθλιότητας να αφήνουν χυδαίους και αδιανόητους υπαινιγμούς για να δικαιολογήσουν τις έκνομες συμπεριφορές τους.

Είναι σαφές πλέον ότι δεν πρόκειται για αναγκαία συμμαχία, αλλά για πλήρη πολιτική, ηθική και αισθητική ταύτιση.

Τους ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα. Και τους θυμίζουμε τη γνωστή φράση του Μάνου Χατζιδάκι: “Όταν συνηθίσεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις”!».

Υπενθυμίζεται ότι ερώτηση προς τον κ.Καμμένο για τις καταγγελίες περί επικοινωνίας του με τον ισοβίτη κ.Γιαννουσάκη έχει καταθέσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Άδωνις Γεωργιάδης.

Πληροφορίες από τη Βουλή αναφέρουν ότι πράγματι τη Δευτέρα θα συζητηθεί η ερώτηση που έχει καταθέσει ο κ. Γεωργιάδης και θα απαντήσει ο υπουργός Άμυνας.

Το Ποτάμι ζητά  κλήση Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας

Αίτημα προκειμένου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις συνομιλίες που φέρεται να είχε με ισοβίτη κρατούμενο κατέθεσε το Ποτάμι, μετά και την τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, που δέχτηκε ότι αυτές οι επαφές μπορεί να έχουν γίνει. Το σχετικό αίτημα διατυπώνει ο Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Α’ Αθηνών με το Ποτάμι και μέλος της Επιτροπής, κ. Σπύρος Λυκούδης σε επιστολή του προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας.

Ακολουθεί η σχετική επιστολή:

Προς την

Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

της Βουλής των Ελλήνων

Αθήνα, 23/6/2017

Κα Πρόεδρε,

Όλες τις τελευταίες μέρες και με συνεχή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, υπάρχει μια έντονη συζήτηση σχετικά με τις επαφές και ανταλλαγές μηνυμάτων που είχε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, με καταδικασμένο σε ισόβια και έγκλειστο στις φυλακές για εγκληματικές πράξεις πολίτη.

Οι επαφές αυτές, δέχθηκε προχθές ότι μπορεί να έχουν υπάρξει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Βουλή και μάλιστα με μία συγκεκριμένη επιχειρηματολόγηση.

Επειδή είναι προφανής ο κίνδυνος να βαρύνουν το πολιτικό κλίμα και από πολλές πλευρές αυτές οι πληροφορίες, ενδεχομένως δε αδίκως αν μείνουν αδιευκρίνιστες, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ καταθέτει και παρακαλεί να κάνετε δεκτό το αίτημα της πρόσκλησης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να μας ενημερώσει για την ακρίβεια ή μη των δημοσιευμάτων και για οτιδήποτε άλλο σχετικά με το ζήτημα θα επέλεγε ο ίδιος να θέσει.

Σπυρίδων Λυκούδης

Βουλευτής Α’ Αθηνών

Ζ’ Αντιπροέδρος της Βουλής

Μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Μήνυση Μαρινάκη

Εν τω μεταξύ μηνυτήρια αναφορά "για τον προσδιορισμό της ευθύνης καθενός εκ των σκευωρών" κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο εφοπλιστής και εκδότης σε ανακοίνωσή τους κάνει λόγω για "σκευωρία", η οποία "μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης".

Στη μήνυση στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, που ενδέχεται να συμμετείχε στην υπόθεση. Στην ανακοίνωσή του πάντως, κάνει σαφή αναφορά στην υπουργό Εθνικής Αμύνης και στον λιμενικό, ο οποίος εμφανίζεται σε δημοσιοποιημένους διαλόγους να συνομιλεί με τον ισοβίτη  Ευθύμιο Γιαννουσάκη. Πρόκειται για τον καταδικασθέντα για την υπόθεση Noor 1, που εκτίει ισόβια ποινή κάθειρξης.

Ολόκληρη η δήλωσή του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει ως εξής:

"Τα όρια της υπομονής εξαντλήθηκαν. Οι διαστάσεις της εις βάρος μου μεθοδευμένης, κατά τρόπο κυνικά ωμό, σκευωρίας, καθημερινά μεγεθύνονται από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αποκαλύπτονται οι συντελεστές και η ευτέλεια των μεθόδων τους. Η μικρότητα που τις χαρακτηρίζει και η σκοπιμότητα την οποία υπηρετούν.

Ποτέ δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων και για κανέναν λόγο. Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οποιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.

Η εναντίον μου σκευωρία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης.

Εκ των βασικών οργανωτών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρόθυμο όργανο ένας επίορκος λιμενικός, που καταχράται της εξουσίας του και συμπαραστάτες οι συνήθεις ύποπτοι του δημοσιογραφικού «κιτρινισμού» και όσοι άλλοι μετέρχονται τη συκοφαντία ως τρόπο ζωής.

Τους διαβεβαιώνω ότι δεν εκβιάζομαι, όπως δεν εκβιάζω. Δεν απειλούμαι, όπως δεν απειλώ κανέναν.

Διεκδικώ στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων και δεν απαιτώ τίποτα.

Με την καθαρότητα αυτή προσέφυγα, ως όφειλα, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τον προσδιορισμό της ευθύνης καθενός εκ των σκευωρών. Αυτή είναι η δική μου απάντηση".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος, Τσίπρας, Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το Μαξίμου απαντά σε ΝΔ για Καμμένο: Πείτε ονόματα

ΝΔ: 'Ο Τσίπρας καλύπτει τον Καμμένο'

SHARE: