Σταμάτης: “Είμαστε ανοιχτοί σε επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών αν την ακυρώσουν τα Σκόπια”

Σταμάτης: “Είμαστε ανοιχτοί σε επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών αν την ακυρώσουν τα Σκόπια”
Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης Eurokinissi

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, μίλησε στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τις επερχόμενες εκλογές και το debate, ενώ έκανε τις εκτιμήσεις του για τις κινήσεις του Ερντογάν.

“Είμαστε ανοιχτοί σε ακύρωση και επαναδιαπραγμάτευση από την αρχή της Συμφωνίας των Πρεσπών αν το ζητήσουν τα Σκόπια”.

Αυτό δήλωσε στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” του Βασίλη Σκουρή, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος διευκρίνισε ότι αυτή η πρωτοβουλία πρέπει να ανήκει στη Βόρεια Μακεδονία για να αναλάβει αυτή την ευθύνη της ρήξης και όχι η Ελλάδα, με δεδομένο ότι η Συμφωνία παράγει τετελεσμένα.

“Όποιος φύγει από τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών φέρνει την ευθύνη της διάρρηξής της” είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την Τουρκία, ο κ. Σταμάτης εκτίμησε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα προχωρήσει σε εχθρική πράξη και, παράλληλα, ζήτησε για την Ελλάδα να ενεργοποιήσει την διπλωματία της σε ανώτατο επίπεδο και τον διεθνή παράγοντα.

Τάχθηκε, επίσης, υπέρ των οικονομικών κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Άγκυρας, με φόντο τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Τουρκίας και απέδωσε την τουρκική προκλητικότητα στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης που -όπως είπε- θέλει να κερδίσει πάση θυσία ο Ερντογάν.

Για τα των εκλογών, σημείωσε ότι “η αυτοδυναμία πρέπει να είναι στόχος της χώρας και όχι της ΝΔ” και δήλωσε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα λείψει από τη Βουλή, λέγοντας ότι η σύμπραξη Σαμαρά-Βενιζέλου παρήγαγε έργο.

Σχολιάζοντας το “όχι” Κακλαμάνη στο σταθμό μας σε δεύτερη θητεία Στουρνάρα στην ΤτΕ, ο γαλάζιος υποψήφιος χαρακτήρισε τον κ. Στουρνάρα επιτυχημένο υπουργό οικονομικών, αλλά όπως είπε: “αυτό το αποφασίζει η κυβέρνηση, το αποφασίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης”.

“Δε θα μου λείψει” απάντησε όταν ρωτήθηκε αν θέλει στη Βουλή τον κ. Βαρουφάκη, στον οποίο καταλόγισε ναρκισσισμό “που οδήγησε τη χώρα στα βράχια”.

Για το debate, είπε ότι η ΝΔ λέει “ναι” σε αναμέτρηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι “ως ηττημένος θέλει να έρθει στο debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να τα κάνει όλα μπάχαλο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα