Σταθάκης: Άμεσα κατεδαφίζονται 61 αυθαίρετα - 2.500 σε αναδασωτέες περιοχές

Ο Γιώργος Σταθάκης (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο Γιώργος Σταθάκης (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος επανέλαβε ότι στην Αττική υπάρχουν 2,5 χιλιάδες αυθαίρετα σε αναδασωτέες περιοχές - Σε σχέση με το αίτημα της αντιπολίτευσης για παραιτήσεις, σημείωσε ότι "δεν δικαιολογούνται εν θερμώ κινήσεις".

"Άμεσα η κατεδάφιση 61 αυθαιρέτων", δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στα Παιχνίδια Εξουσίας ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι "χθες εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τα πρώτα κτίσματα" και πρόσθεσε ότι η σχετική θυροκόλληση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Συμπλήρωσε δε, ότι γίνεται επέκταση των εργολαβιών για να βρεθούν μπουλτονζες.

Αφορά τις περιοχές Μάνδρα, Λαύριο, Πεντέλη, Σαρωνικό και Ανάβυσσο και όπως είπε ο Υπουργός, κατά κύριο λόγο πρόκειται για περιφράξεις, ρέματα, αναδασωτέες εκτάσεις και εθνικούς δριμούς. Διευκρίνισε μάλιστα ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν προβλέπεται αποζημίωση.

"Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω. Δεν υπάρχει επιστροφή" είπε, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αντιδράσεων.

Σε σχέση με το αίτημα της αντιπολίτευσης για παραιτήσεις, σημείωσε ότι "δεν δικαιολογούνται εν θερμώ κινήσεις πριν ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης".

Επανέλαβε ότι στην Αττική υπάρχουν 2,5 χιλιάδες αυθαίρετα σε αναδασωτέες περιοχές και σχεδόν 700 σε παραλίες.

Για τους 26 νεκρούς στο Μάτι, είπε ότι έχουν σταλεί επιθεωρητές, ότι υπάρχει μια απόφαση πρωτοδικείου για το σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους, καθώς και ότι η υπόθεση εκκρεμεί στο εφετείο.

Ο Υπουργός μίλησε για ακραίο φαινόμενο και εθνική τραγωδία και είπε ότι η ΝΔ -παρά τις κατηγορίες- ψήφισε τη σχετική κυβερνητική τροπολογία

Για τις καταγγελίες Σκρέκα, σχολίασε ότι "η κυβέρνηση έκανε στο παρελθόν πολύ συμβολικές κατεδαφίσεις, χωρίς να είναι  ικανοποιητική η επιτάχυνση των διαδικασιών".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE:

24Media Network