Σταύρος Θεοδωράκης: Βουλιάζουν τη χώρα φωνάζοντας κλισέ

Συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Με σκληρή γλώσσα απευθύνθηκε στην Κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας που έδωσε σήμερα στη Ολομέλεια της Βουλής

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, αναφέρθηκε εκτενώς στις προεκλογικές υποσχέσεις του κυβερνώντος κόμματος, όπως επίσης και στα ψέματα και τα κλισέ που χρησιμοποιεί λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι όμηρος των κλισέ. Τα περισσότερα εκ των οποίων υπογράφετε εσείς. Κλισέ του αριστερού λαϊκισμού απέναντι στα κλισέ του δεξιού λαϊκισμού. Και με αυτά τα κλισέ θέλατε να κάνετε πολιτική. Όπως το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Εδώ μπορούμε να κάνουμε δύο υποθέσεις. Ή έλεγαν συνειδητά ψέματα οπότε είναι πολιτικοί απατεώνες ή έλεγαν αυτό που νόμιζαν, αυτό που πίστευαν, αυτό που κάποιος τους είπε, αυτό που σκέφθηκαν βλέποντας Λαζόπουλο».

Συνέχισε την ομιλία του αναφέροντας μερικές από τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης: «Κανένας φόρος στους αγρότες, επαναφορά του κατώτερου μισθού, όλοι γυρίζουν στο Δημόσιο, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και δώρο η ΔΕΗ, τα διόδια και οι συγκοινωνίες. Κάποιοι από εσάς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, θα πρέπει να νιώθετε μεγάλη ντροπή, αφού εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό λέγοντας ψέματα. Η τέχνη να μιλάς και να μην λες τίποτα. Η τέχνη να κυβερνάς και να μην αλλάζεις τίποτα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε παράλληλα και στην επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί που προωθεί η Κυβέρνηση λέγοντας: «Και για το κρασί ειδικός φόρος κατανάλωσης; Θα διαλύσει τους παραγωγούς στη Σάμο και στην Κρήτη, στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο. Έχετε τόση άγνοια - και σε αυτό το θέμα – ή σας το επέβαλαν τα λόμπι των σκληρών ποτών του εξωτερικού; Έτσι θα συνεχίσετε; Άβουλοι και μοιραίοι;».

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού καταγγέλλοντας την προχειρότητα με την οποία κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Το 70% όλων όσων θέλετε να ψηφίσετε σήμερα είναι διορθώσεις προηγούμενων δικών σας αποφάσεων».

Δείτε την ομιλία του Στ. Θεοδωράκη:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πολυνομοσχέδιο, Ποτάμι, Βουλή, Σταύρος Θεοδωράκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μεϊμαράκης: Δεύτερη φορά αριστερά, πρώτη φορά σπίτια στο σφυρί

Στοίχημα Λεβέντη-Ντόρας για το αν θα είναι δεξιός ο νικητής στη ΝΔ

"Μαύρη σελίδα" η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, τονίζει η Φ. Γεννηματά

SHARE:

24Media Network